Ville ha Kafe Utsikten åpnet raskt

I fjor sommer sto Marianne Borgen foran Kafe Utsikten og ville ha den gjenåpnet raskt. Siden det er hun blitt ordfører, men kafeen kommer likevel ikke til å åpne i 2016.

Marianne Borgen foran Kafe Utsikten august 2016
Foto: Elin Martinsen / NRK

Den gang var valgkampen før kommunevalget i gang. Nå, et drøyt år senere, er det langt fra åpning av den lille kafeen i skråningen over den gamle Sjømannsskolen på Ekeberg.

– Jeg vil fortsatt at dette skal bli en liten kafe, slik jeg sa for et år siden. Det er noen problemstillinger knyttet til vann og avløp som må avklares, men det er i alle fall bevegelse i saken, sier Marianne Borgen, SV-politiker og ordfører.

SV stemte mot

I sommer har Oslo kommune brukt 140 000 kroner på å male kafeen utvendig og stelle uteområdene. Mattilsynet stengte kafeen i 2009 fordi den manglet vann og toalett.

– I juni foreslo Høyre, Venstre og KrF å bevilge 1,5 millioner kroner til rehabilitering. Da stemte SV mot, hvorfor det?

– Dette var i forbindelse med revidert budsjett. Og da vet jo alle som driver med politikk at da hopper og spretter man ikke mellom ulike alternative budsjetter. Dette handler ikke bare om penger. Det handler om vann og avløp og kravene de ulike etatene stiller.

– Men revidert budsjett, for oss som ikke driver med det: Er det ikke nettopp det at man kan revidere det og putte inn litt ekstra her og der?

– Jo. Men som jeg nevnte i stad. Det er brukt penger for å gjøre det som er lett å få til raskt. Jeg håper virkelig vi kan få kafeen åpen til sommeren 2017.

Høyre stemte for

Pia Farstad von Hall

Pia Farstad von Hall (H).

Foto: privat

Høyre foreslo å sette av 1,5 millioner kroner for å komme i gang med å pusse opp bygget og koble det til vann og kloakk.

– Vi ville følge opp med ytterligere penger på 2017-budsjettet, sier Pia Farstad von Hall.

Hun mener det ville vært mulig å starte oppussingen, selv om utredningen ikke var ferdig.

– Hva syns du om at SV, Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og Rødt stemte mot å gi mer penger til oppussing?

– Vi syns jo det var synd, særlig fordi SV hadde frontet et ønske om å få Kafe Utsikten opp å gå.

Kafe Utsikten

Slik så Kafe Utsikten ut i 1927. To år etter ble dagens kafe bygget på samme sted. Bildet er fra nettstedet Oslobilder.

Foto: Ukjent / Oslo byarkiv