Vil stanse muslimsk skole i Oslo

Både Frp og Ap vil stanse den muslimske barne- og ungdomsskolen i Oslo som Utdanningsdirektoratet har godkjent. Varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) ber bystyret klage på godkjennelsen.

Adressen til Mødre for muslimsk grunnskole

Frp og Ap misliker at Utdanningsdirektoratet har godkjent den muslimske skolen. Foreningen som står bak holder til her på Grønland i Oslo.

Foto: Gøril Furu / NRK

– Vi ønsker at Oslo bystyre skal sende en klage på godkjennelsen av den muslimske skolen. Derfor vil vi fremme forslag i Oslo bystyre om det, sier varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) til NRK.no.

Mandag ble det kjent at Utdanningsdirektoratet har godkjent søknaden fra «Mødre for muslimsk grunnskole».

Artikkelen fortsetter under bildet

Navneskiltet til Mødre for muslimsk grunnskole

Foreningen «Mødre for muslimsk grunnskole» holder til på Grønland 12. NRK har ringt styreleder, daglig leder og styremedlemmer uten å få kontakt.

Foto: Gøril Furu / NRK

Den nye skolen skal etter planen ha 200 elever og ligge et sted øst i hovedstaden.

Ifølge et skilt holder foreningen «Mødre for muslimsk grunnskole» til på Grønland 12. NRK har ringt styreleder, daglig leder og styremedlemmer uten å få kontakt.

Både Frp og Ap vil stanse skolen

Frps integreringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari ber kunnskapsministeren gripe inn og trekke godkjenningen, skriver Aftenposten.

Nå varsler varaordfører Libe Rieber-Mohn at Arbeiderpartiet vil kjempe for at det ikke blir en muslimsk grunnskole i Oslo, noe partiet også sa nei til i 2009.

Rieber-Mohn

– Vi har et godt håp om at et flertall i Oslo bystyre vil stå bak en slik klage, sier Libe Rieber-Mohn (Ap).

Foto: Sigurdsøn

Den gang fikk Arbeiderpartiet flertall for sitt syn i Oslo bystyre.

Rieber-Mohn tror på nei-flertall i Oslo bystyre igjen.

– Vi tar et initiativ til å samtale med de andre partiene, og vi har et godt håp om at et flertall i Oslo bystyre vil stå bak en slik klage, sier Rieber-Mohn til NRK.no.

Rekker ikke klagefrist

Fristen for å klage på Utdanningsdirektoratets vedtak er tre uker.

Rieber-Mohn håper Oslo kommune melder inn til direktoratet at bystyret vil behandle en slik klage på neste bystyremøte i begynnelsen av mai.

– Vi antar at Utdanningsdirektoratet vil godta at Oslo overskrider treukersfristen, og vil behandle en eventuell klage fra Oslo bystyre, sier Rieber-Mohn.

– Hvis Utdanningsdirektoratet ikke tar en klage til følge, vil klagen gå videre til departementet og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), sier Rieber-Mohn.

– Går dere imot skolen fordi den er muslimsk?

– Nei, vår skepsis til privatskoler er generell, uavhengig om den er muslimsk, kristen eller en annen type privatskole, avslutter varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap).