Vil selge skandalebrakkene

Selskapet Uniteam prøver nå å få solgt unna barnehagebrakkene som er avbestilt etter at en av deres brakker falt sammen.

Annonse for brakkebarnehager

Annonse i dagens Aftenposten.

Foto: Anne Linn Ensby / NRK

Selskapet Uniteam vil selge barnehagebrakkene som er avbestilt av Oslo kommune etter at barnehagen ved Refstad falt sammen for snart tre uker siden.

I dagens Aftenposten annonserer Uniteam sju nye barnehagebrakker til salgs eller leie.

Mange er interesserte

Selskapet skriver i annonsen at de har vært utsatt for mye negativ omtale den siste tiden, og understreker at brakkene skal være sikre.

Daglig leder i Uniteam, Lasse Heimdal, tror det skal gå greit å få solgt brakkene:

- Ja, det tror vi. Vi har allerede fått mange forespørsler. Som de fleste kjenner til, var det fundamentet, og ikke barnehagene som falt sammen, og brakkene er av meget god kvalitet. De er helt trygge, forsikrer han.

Brakker, Uniteam

Uniteam fikk mye negativ oppmerksomhet etter at en brakkebarnehage falt sammen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Vil unngå økonomisk tap

Heimdal sier det er Oslo kommune som har bedt dem selge brakkene til andre.

- Dette gjør vi fordi Oslo kommune bedt oss selger brakkene til andre. Vi bestrider det kontraktsmessige grunnlaget de har for å bryte avtalen med oss, men har allikevel valgt å tilby brakkene til andre, for at dette skal føre til minst mulig tap for alle parter, sier Heimdal til NRK Østlandssendingen.

I annonsen står det: «Nylig sviktet som kjent fundamentet til et slikt bygg, en barnehage i Oslo. Fundamentet var oppført av en lokal entreprenør etter godkjente tegninger og beregninger av et eksternt rådgivende ingeniørfirma. Dette har allikevel medført negativ oppmerksomhet om Uniteam, og Oslo kommune påla etter dette sine bygningsetater å si opp avtalene med oss.»

Vurderer erstatningssøksmål

Helst vil Uniteam selge til noen som vil bruke brakkene som barnehage, men de kan også gjøres om til midlertidige skoler og kontorlokaler.

Uniteam vurderer å kreve erstatning av Oslo kommune for kontraktbrudd.

- Det får vi ser på. Vi tror de har ønsket å heve kontrakten med oss av politiske grunner, det er ikke kontraktsmessige grunner til det. Da kan vi kreve erstatning, men vi prøver å finne minnelige ordninger, og en av tiltakene er å tilby til brakkene til andre, sier Heimdal.