Vil ikke kommentere skyldspørsmålet

Mannen som er siktet for overlagt drap på sin norske samboer på Kolbotn, har i avhør med norsk politi i Polen denne uken ikke ønsket å kommentere skyldspørsmålet.

Camilla Samira Olsen ble funnet drept på Kolbotn

Camilla Samira Olsen ble funnet drept på Kolbotn i slutten av juli. Hennes samboer er siktet for drapet.

Foto: Lien, Kyrre/Scanpix/Privat

På spørsmålet om siktelsen ville mannen verken si ja eller nei på spørsmålet om straffskyld, opplyste politiet på en pressekonferanse i Ski lørdag formiddag.

– Siktede forklarte seg noe om sine bevegelser fram til han ble pågrepet i Polen. Han har også gitt en begrunnelse for hvorfor han var i Polen, men han ønsket ikke å kommentere siktelsens innhold og skyldspørsmål, sier politiadvokat Lars Erik Østbye i Follo politidistrikt.

Flere detaljer om hva mannen har forklart i avhøret ville politiet ikke gi.

Interessante beslag

Politiet opplyste at de har tatt flere beslag som de betegner som interessante, og som de har tatt med seg tilbake til Norge for å undersøke nærmere.

– Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke opplyse om hva slags beslag det er snakk om, sier Østbye.

Det er fortsatt uvisst hvor lang tid det vil ta før den siktede kan bli utlevert til Norge.

– Vi håper på en utlevering innen to-tre uker, og vi jobber også med å få bilen og hunden hans til Norge, sier Østbye.

Spurte om sønnen

Ifølge politiet har den siktede fått tilsyn av lege, og han skal etter forholdene ha det bra.

– Han har det etter forholdene bra, men det er klart at det er noe annet å sitte i varetekt i Polen enn i Norge, blant annet på grunn av språket. Siktede har samtykket til utlevering og ønsker å komme til Norge så fort som mulig, sier Østbye.

I avhøret var mannen opptatt av hvordan det går med sønnen, som ble gjenforent med sin mormor i Norge etter at den siktede ble pågrepet.

Han var opptatt av sønnen og spurte om hvordan det går med ham, sier Østbye.

Ikke tilgang til klienten

Den siktedes norske forsvarer, advokat Ann Gunn Edvardsen, var med politiet til Polen. Hun fikk imidlertid ikke delta i avhøret.

– Polske myndigheter tillot meg ikke å være med i avhøret, men jeg snakket med min klient før og etter. Vi diskuterte praktiske ting rundt hans situasjon. Jeg vet ikke hvorfor han ikke vil kommentere skyldspørsmålet, men hele avhørssituasjonen er
spesiell, sier Edvardsen.

Forsvareren tror ikke hun vil reise tilbake til Polen før mannen blir utlevert.

– Formelle ting gjør at jeg ikke får tilgang til klienten min, og det har derfor liten hensikt å reise tilbake, sier Edvardsen.

Overlagt drap

Østbye vil ikke kommentere hvorvidt mannens forklaringer styrker eller svekker politiets begrunnelse for siktelsen.

Camilla Samira Olsen ble funnet drept i sitt eget hjem på Kolbotn 31. juli. Hennes samboer er siktet for overlagt drap og for bortføring av parets ett år gamle sønn.

Mannen ble pågrepet av polsk politi mandag 2. august. Barnet er gjenforent med sin mormor i Norge, som har midlertidig omsorg for gutten.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter.