Hopp til innhold

– Gi oss gullet fortest mulig

Rekordmange Godset-supportere reiser til Tromsø på søndag. Hvis Strømsgodset vinner, vil ikke supporterne gå glipp av gullfesten.

Godsetsupportere
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det har vært et trøkk utover uka som har vært helt enorm, sier John Michael Glasse som er ansvarlig for reisene til Godsetunionen.

Aldri tidligere har så mange Strømsgodset-supportere reist til Tromsø. Allerede nå har rundt 350 av dem bestilt tur.

Kan avgjøre gullkampen

Vinner Strømsgodset kampen på søndag, er gullet sikret. For med tre poeng i Tromsø, kan ikke Rosenborg hindre at gullet havner i Drammen. Strømsgodset har tre poengs forsprang på trønderne og 15 mål bedre målforskjell.

– Hvis det hadde vært mulig å komme seg hjem etter kampen, tror jeg enda flere hadde reist, sier Glasse.

– Hvordan blir stemningen på tribunen når nærmere 400 drammensere sitter og heier?

Vi kommer til å stå og heie. Du kommer til å se det på kroppsspråket og ansiktet. Vi håper vi får avgjort det der oppe og slipper å reise nervøse hjem. Vinner Godset, håper jeg ikke mora mi ser meg på TV, sier Glasse.

(saken fortsetter under bildet)

Kovacs

Peter Kovacs jublet da han sist søndag scoret det eneste målet mot Start og sørget for Strømsgodsets trepoengsforsprang på Rosenborg.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Gi oss gullet

Ifølge Glasse er fotballinteressen i Drammen mye større enn tidligere sesonger. Folk som før bare fulgte med, er nå blitt ihuga supportere. De snakker om Godset når de møtes på jobb hver mandag.

Glasse ønsker ikke å holde spenningen fram til siste serierunde. Da tar Strømsgodset imot Haugesund på hjemmebane.

– Vi har fått så mye god underholdning i løpet av sesongen, så nå har vi bare et ønske. Gi oss gullet fortest mulig, avslutter Glasse.