– Ingenting å klandre politiet for

Politiet selv mener de gjorde det de skulle under basketaket på Tøyen i går. Og Spesialenheten for politisaker vil ikke granske politiets rolle.

Tøyen-bråk

Mobilvideo viser at politiet holder flere av avdødes familiemedlemmer nede.

Spesialenheten for politisaker vil foreløpig ikke granske politiets rolle i situasjonen der en kvinne i 60- årene døde av hjertesvikt på Tøyen i går, hvor det oppsto et basketak mellom politiet og kvinnens pårørende .

Ble orientert

– Spesialenheten ble orientert av Oslo politidistrikt søndag på dagen om denne hendelsen. Ut i fra de opplysningene vi har per nå, finner ikke vi grunn til å gå inn i saken av eget tiltak, sier leder for etterforskingsavdelingen i spesialenheten, Liv Øyen.

AMK rykket ut etter melding om en alvorlig syk kvinne, men personellet ba politiet om hjelp fordi de opplevde kvinnens slektninger som truende, og hindret dem i å gå inn i leiligheten.

Kvinnens slektninger mener det tok for lang tid for ambulansen å komme til stedet.

Fylkeslegen i Oslo og Akershus, Petter Schou, har bedt AMK om en rapport om hendelsen på grunn av spriket mellom disse forklaringene.

Ser ingen feil så langt

Politiets spesialenhet vil derimot bare se nærmere på saken dersom nye opplysninger kommer frem.

– Det må være hvis det eventuelt kommer frem nye opplysninger som gjør det aktuelt å gå inn i saken og etterforske den. Men per nå foreligger det ikke opplysninger av den karakter, sier Øyen.

– Kan ikke klandre oss

Familien mener politiet opptrådte for brutalt i situasjonen, som endte med at flere familiemedlemmer ble lagt i bakken.

Roger Andresen

Roger Andresen

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Oslo politiet mener på sin side at de handlet som de skulle.

– Siden vi visste veldig lite om hva som foregikk på innsiden var det viktig for oss å få roet ned situasjonen så raskt som mulig for å få ambulansepersonalet inn. Situasjonen var kaotisk, sier visepolitimester i Oslo politidistrikt, Roger Andresen.

Han sier politiet fikk alvorlige trusler rettet mot seg og at de pårørende ville hindre dem i å gjøre jobben sin.

– Vi har forståelse for at familien syntes situasjonen var tung og vanskelig. Men vi mener at politiet gjorde det de skulle i en kaotisk situasjon med lite tid og at det ikke er noe å klandre politiet for, sier Andresen.

Video nsps_upload_2010_1_3_21_50_34_2607.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.