Vil ha ny VM-medalje

Drømmen om ny VM-medalje i Lahti holder motet oppe for Line Jahr under opptreningen.

Line Jahr og resten av laget i Falun

Anders Bardal (f.v.), Line Jahr, Rune Velta og Maren Lundby med sølvmedaljene under medaljeseremonien i den blandede lagkonkurransen i hopp i Falun.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det gikk skikkelig galt på fjorårssesongens aller siste hopp på snø. Korsbåndet røk og i mars ble det operasjon. Nå er Vikersund-hopperen halvveis i rehabiliteringa på rundt ni måneder.

– Det var en veldig trøblete start med mye vondt, men de siste ukene føler jeg at jeg har fått gjort en god jobb med treninga og progresjonen har vært bra, sier Line Jahr til NRK.

Les også: Sesongen over for hoppjentene: – Det er veldig synd og trist

Nesten ett år borte

Line Jahr

Line Jahr har stor tro på nye eventyr i hoppbakken. Drømmen er en ny VM-medalje.

Foto: Anders Skjerdinstad

En korsbåndsskade tar normalt mellom åtte og ni måneder å komme tilbake fra. For en hopper så kan en være tilbake i bakken når beinet er mellom 85 og 90 prosent av hva det var før en ble skadet. Jahr ble operert i midten av mars og skal da etter legenes plan være tilbake i bakken i midten av desember.

– Jeg håper at jeg kan være tilbake i trening i bakken allerede fra starten av desember og at jeg da kan begynne å konkurrere i januar en gang.

Og skal Jahr komme seg til vinterens store begivenhet, VM i Lahti i februar, må hun komme seg tilbake i bakken så fort som overhodet mulig.

Håper på medalje i miks

– Det er opplevelsen fra Falun som driver meg nå og det gjør at jeg er supermotivert for videre satsing. Sølvmedaljen i mix-lag gjør at jeg orker å legge ned den jobben som kreves.

Les også: – Det var helt j**lig å vente på Freund

Det er de to beste jentene og de to beste guttene som får hoppe i den lagkonkurransen i Lahti. Kampen om plassene er store og det lange skadeavbrekket er slikt sett uheldig.

– Jeg vet at de yngre jentene jobber beinhardt mens jeg er skadet, men jeg er 100 prosent motivert og vil legge ned den innsatsen som kreves for å være en av de to som får hoppe i lagkonkurransen. Samtidig vil jeg jo gjerne gjøre det bra individuelt også, avslutter Line Jahr.

Severin Freund sikret tysk gull i mixed hopp

Her kan du se den spennende avslutningen på mixed-konkurransen i Falun i 2015.