Hopp til innhold

Vil ha lederutdannet politimester

En mastergrad i jus bør vektlegges mindre enn relevant lederutdanning når nye politimestre skal ansettes, mener Politiets Fellesforbund.

Runar Arnesen

En mastergrad i jus er ikke en lederutdannelse, mener Politiets Fellesforbund i Østfold.

Foto: Martin Schmidt / NRK

Politiets fellesforbund i Østfold reagerer på at en av kvalifikasjonene til ny politimester i de nye distriktene er en mastergrad. I utlysningen heter det at søkere må ha graden, fortrinnsvis i jus eller rettsvitenskap, noe Runar Arnesen i forbundet mener er et steg i gal retning.

– Jeg, og flere med meg, har reagert ganske kraftig på det vil bli lagt vekt på at vedkommende har en master i juridikum. Det er ikke noen lederutdannelse, sier Arnesen.

Politimester i Østfold, Steven Hasseldal

Steven Hasseldal ønsker en diskusjon om hva som skal vektlegges velkommen.

Foto: Tor René Stryger / NRK

– Det er klart vi vil ha en kompetent leder, og ikke nødvendigvis en mastergrad i jus, fortsetter Arnesen.

Politimesteren delvis enig

Han får betinget støtte av Østfolds politimester Steven Hasseldal, som mener det er riktig å legge seg på et mastergrad-nivå for politimestre.

– Men det må være en viss relevans, slik jeg leser det, sier Hasseldal.

– Om det skal fokuseres på rettsvitenskap, ledelse eller en kombinasjon, det tror jeg nok kan diskuteres. Men jeg legger til grunn at det er like relevant med ledelsesutdannelse.

Hasseldal bekrefter også at han kommer til å søke på stillingen som ny politimester i den nye regionen som skal etableres etter politireformen .

– Det er en kjempespennende stilling som jeg helt klart vil være med å konkurrere om.