Vil ha flere politifolk til Hemsedal

Utelivsbransjen og lokalt politi krever flere politifolk for å håndtere storbyproblemene i Hemsedal.

Vil øke bemanningen på Hemsedal

UTFORDRING: Hver eneste helg hele vinteren igjennom valfarter tusenvis av turister for å feste og stå på ski. Det betyr problemer for en politistyrke som er tilpasset et innbyggertall på rundt 2000 mennesker.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Hver helg strømmer tusenvis av turister fra både Norge og utlandet til Hemsedal for å stå på ski og ikke minst feste.

På en vanlig helg kan mellom 6 og 7000 personer leie seg inn. I tillegg kommer de med egne hytter og folk som bor i bygda. Det betyr problemer for en politistyrke som er tilpasset et innbyggertall på rundt 2000 mennesker.

Utelivsbransjen og politiet oppgitt

Daglig leder Richard Taraldsen i Destinasjon Hemsedal er bekymret.

Daglig leder Richard Taraldsen i Destinasjon Hemsedal er bekymret.

OPPGITT: Daglig leder Richard Taraldsen i Destinasjon Hemsedal er bekymret.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Vår frustrasjon oppe i det her er at vi mener at politistrømmen må også følge folkemengden. Dessverre er det sånn at det følger folketallet i kommunen og vi skulle ønske vi hadde mer politi.

Utelivsbransjen får støtte fra de få i politiet som har som jobb å holde ro og orden. En av dem er Mathias Brøndbo Hollås som er politibetjent i Hemsedal og Gol.

– Hvis det skjer ting her, og vi står alene. Så har vi ikke noen backup hvis ting skal eskalere. Det er klart det å ha ekstra folk er alfa omega for oss.

Mathias Brøndbo Hollås som er politibetjent i Hemsedal og Gol.

VIL HA FLERE: Politibetjent Mathias Brøndbo Hollås ønsker forsterkninger av politimannskapet til Hemsedal.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Ansetter forsterkninger

Kravet er ikke nytt. For Hemsedal har slitt med for få politifolk i en årrekke, men nå skjer det noe takket være ny politireform. Det forteller fungerende politisjef for politiet i Nordre Buskerud, Petter Solberg.

– I disse dager ansetter vi fire stykker som er øremerka problematikken i Hemsedal. Gjennom ansettelsen og omdisponeringer av mannskap ifra eget virksomhetsområdet, vil vi fordoble patruljevirksomheten i hele Hallingdal. Dermed har vi muligheten til å kraftsamle i Hemsedal når det er utfordringer der.

fungerende politisjef for politiet i Nordre Buskerud, Petter Solberg.

ANSETTER: – I disse dager ansetter vi fire stykker som er øremerka problematikken i Hemsedal, sier fungerende politisjef for politiet i Nordre Buskerud, Petter Solberg.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Politisjefen innrømmer at det har vært for få politifolk i alpinbygda, og håper at de fire ekstra som kommer nå vil gjøre at politiet slipper å måtte nedprioritere alvorlige saker.

– Det vi ønsker å oppnå er å ha mer synlig politi i Hemsedal og samt ha nok folk på jobb til at vi har muligheten til å utføre de oppgaver politiet er satt til å gjøre.