Hopp til innhold

Vil ha fem representanter fra Ap på Østfold-benken

Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås er Arbeiderpartiets toppkandidat før valget neste år. Målet hans er at partiet får fem kandidater på benken etter valget.

Stein Erik Lauvås (Ap) er partiets førstekandidat-
Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

I dag ble det avgjort hvem som skal toppe kandidatlisten til Østfold Arbeiderparti før stortingsvalget neste år. På topp står den tidligere ordføreren i Marker, Stein Erik Lauvås, han håper de blir fem kandidater på Østfoldbenken etter valget.

– Vi er sterke i troen på at vi får fire representanter etter valget, men vi går for fem. Det blir ikke enkelt, men det er mulig. Vi må sette oss noen mål vi tror vi kan nå, sier han til NRK.

Fornøyd med listen

Lauvås er i dag medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen, og har sittet en periode på Stortinget. Nå har han troen på at listen skal gi flere partifeller på benken.

– Denne listen har den rette blandingen av kvinner og menn, folk med ulik bakgrunn og geografisk plassering. Nå håper jeg på et godt resultat.

Nykommer på andreplass

Elise Bjørnebekk-Waagen (26) ble valgt som andrekandidat på Østfold Arbeiderparti sin nominasjonsliste. Det syntes hun er spennende.

Elise Bjørnebekk-Waagen

Bjørnebekk-Wangen ser frem til et spennende år på både hjemme- og bortebane.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

– Nå er jeg klar for å brette opp ermene og gjøre en innsats for fylket, sier hun til NRK.

I mars venter hun barn, men understreker at det skal gå fint å kombinere baby og politikk.

– Jeg tror den kombinasjonen skal gå bra, jeg er ikke den første som gjør det. Man må bare sjonglere litt, og det er det mange andre som får til.

Veteran på tredje plass.

Svein Roald Hansen har sittet på Stortinget i fire perioder. Han havnet på listens tredjeplass, bak Lauvås og Bjørnebekk-Waagen. Han syns det var hyggelig å bli nominert igjen.

– Dette er en ny plassering for meg, men jeg syns listen har en fin kombinasjon, sier han til NRK.