Vil ha 17 år for drapet på Naser

Aktor Erik Marthinussen la fredag formiddag ned påstand om 17 års fengsel for den 47 år gamle mannen som er tiltalt for overlagt drap på Naser Abdol Mohamady.

Statsadvokat Erik Marthinussen

Aktor i saken, konstituert statsadvokat Erik Marthinussen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Tiltalte avfyrte ni skudd mot Naser og traff avdøde i blant annet hodet og brystet. Prosjektilene ble funnet i veggene på åstedet, i kroppen til avdøde og på utsiden av huset på Nabbetorp i Fredrikstad.

Den tiltalte mannen kjørte til Gamlebyen og oppholdt seg der i flere timer før han selv meldte seg for politiet i Fredrikstad sentrum. Han har hele tiden hevdet at drapet ikke var planlagt.

47-åringen er ikke tidligere straffedømt eller bøtelagt.

Både aktor Erik Marthinussen og forsvarer Arild Holden ønsket at prosedyrene skulle gå for lukkede dører, men en enstemmig rett besluttet at begjæringen ikke skulle bli tatt til følge.

– Spørsmålet om utroskap ikke relevant

Marthinussen viet store deler av sin prosedyre til å overbevise retten om at tiltalte hadde planlagt å drepe Naser Abdol Mohamady.

– Jeg vil karakterisere dette drapet som voldsomt og brutalt. Fornærmede er skutt med ni skudd fra kloss hold. Tiltalte ventet hele dagen i Mohamadys bopel. Så skyter han avøde umiddelbart etter at han kom hjem uten at det blir vekslet et eneste ord. Tiltalte skal domfelles i samsvar med tiltalebeslutningen, sa han.

Den drapstiltalte 47-åringen forklarte den første dagen av rettssaken om sine antakelser om at hans fraseparerte kone og avdøde var i et forhold.

Aktor Marthinussen mener at dette spørsmålet kun delvis var relevant for straffeutmålingen.

– Når det gjelder spørsmålet om utroskap, så kan jeg ikke se at det er relevant. Det er etter mitt syn heller ikke relevant å forsøke å avklare om de hadde et forhold eller ikke. Det som derimot er relevant er at det fremstår som helt klart at tiltalte hadde, og har, en fast overbevisning om at de var i et forhold og at det var bakgrunnen for at han oppsøkte Mohamady.