Politiet mener flere vet noe om Sigrid-drapet

Politiet mener det er andre personer som har informasjon av betydning for å løse drapet på Sigrid Schjetne og vil ha de to drapssiktede i forlenget isolasjon.

Politiadvokat Cecilie Gulnes ber om nye to uker med isolasjon for de drapssiktede i Sigrid-saken.

NETT-TV: Cecilie Gulnes med oppdatering i Sigrid-saken

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) begraves fra Oppsal kirke onsdag klokken 11.30.

Foto: Privat / NTB scanpix

Politiet sier på tirsdag at de vil begjære forlenget isolasjon for de to drapssiktede i Sigrid-saken på grunn av stor fare for bevisforspillelse.

– Det innebærer at de ikke kan ha samkvem med andre innsatte. Det er et restriktivt virkemiddel, men det er veldig viktig at de ikke kan motta eller gi informasjon, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til NRK.no.

– Tror dere at det er andre involvert?

– Vi kan ikke utelukke at det er flere involvert i saken. Vi mener at det er mennesker der ute som vet ting av betydning for saken, sier Gulnes.

Hun presiserer at det ikke er flere mistenkte enn de to som er siktet for drapet.

De to ble varetektsfengslet for fire uker 6. september, to av dem med full isolasjon. Torsdag går politiet til retten for å be om at isolasjonen utvides til å gjelde alle de fire ukene de er varetektsfengslet.

Ønsker psykiatrisk vurdering

Cecilie Gulnes

Politiadvokat Cecilie Gulnes ber om nye to uker med isolasjon for de drapssiktede i Sigrid-saken.

Foto: Svein Olsson, NRK

Politiet mener det samlede bevisbildet er styrket, men vil ikke gi mer informasjon om hva dette går ut på.

Verken 37-åringen eller 64-åringen har alibi for drapsnatten. Politiet opplyser at 64-åringen er veldig samarbeidsvillig i avhørene.

Politiet har besluttet å begjære full rettspsykiatrisk vurdering for den drapssiktede 37-åringen.

– Vi skal få dette i gang relativt fort. Dette arbeidet skal være avsluttet i løpet av tre måneder, sier Gulnes til NRK.no.

Avhøres i dag

Den siktede 37-åringen har siden 09-tiden tirsdag sittet i avhør med politiet.

64-åringen nærmer seg 40 timer i avhør, og etter mandagens ti timer lange avhør gjentok forsvarer Aase Karine Sigmond at klienten forventer å bli løslatt.

– Det er ikke mitt inntrykk at det foreligger konkrete bevis mot min klient. Siktede avviser at han har vært i Østensjø-området natten Sigrid forsvant.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

64-åringens forsvarer Aase Karine Sigmond har fått tilgang til politiets etterforskningsmateriale.

NETT-TV: Forsvarer Aase Karine Sigmond går nå gjennom etterforskningsmaterialet fra politiet.

– Han er ivrig etter å forklare seg. Politiet stiller spørsmål som han ikke forstår at de stiller, men han samarbeider med politiet. Han er trygg på at han vil bli løslatt, sier Sigmond.

– Vi er kjent med at han mener det. Han forklarer seg omfattende og godt. Det er viktig å ettergå forklaringen han gir for å se om han kan gå ut eller inn av saken. Så langt har vi ikke sjekket ham ut, men vi avventer svar fra omfattende tekniske undersøkelser, presiserer politiadvokat Gulnes.

– Styrket siktelse

Politiet uttalte før helgen at siktelsen var styrket.

– Vi mener begge siktelsene er styrket etter etterforskningen som har pågått de siste dagene, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde sa til NRK.no.

Hun la vekt på et beslag som ble gjort ved funnstedet og verkstedet på Kolbotn.

– Jeg kan bekrefte at vi har gjort et beslag fra Tømteveien etter pågripelsen som er viktig for oss, og som er til tekniske undersøkelser. Det er et beslag som vi mener totalt sett styrker mistanken mot de to siktede, sa politiinspektøren.