Vil bruke mindre penger på ferie

Østfoldingene prioriterer oppussing, sparing og nedbetaling av gjeld.

Camping

Over halvparten av østfoldingene sier de vil tar ferien i Norge i år.

Foto: Weecaravan

Fredag starta skoleferien, men mange østfoldinger velger å bruke feriepengene til helt andre ting enn strandliv i sydligere strøk.

117 østfoldinger er spurt om ferieplaner og pengebruk, og av dem er det under halvparten (44 prosent) som har planer om å reise utenlands. Det er lavere enn landsgjennomsnittet.

Noen få åpner lommeboka på vid gap

I alt er 1207 nordmenn spurt, og undersøkelsen viser at østfoldingene er mer nøkterne enn snittet i landet. Undersøkelsen er utført av Respons Analyse på oppdrag for SpareBank 1.

Men det er ikke bare på utenlandsferien østfoldingene har skrudd til krana på. Også på generell pengebruk på ferie, sier 34 prosent av østfoldingene at de vil bruke mindre penger på ferie i år enn de gjorde i fjor. Bare seks prosent sier de vil bruke mer.

Sammenligner man det med tallene for hele landet, så svarer 26 prosent at de vil bruke mindre og 15 prosent mer. Som grunn oppgir folk at de ønsker å bruke mindre, at fjoårets ferie ble ekstra dyr, at de har rimeligere planer i år, men sier at en arbeidssituasjonen og lavere inntekter er noe av årsaken.

Vil bruke 13 000 på ferien

Nordmenn flest planlegger å bruke i underkant av 16 000 kroner på ferie, mens østfoldingene svarer 13 000 kroner.

Det vi heller vil bruke penger på er:

  • pusse opp boligen eller fritidsboligen (18 prosent)
  • nedbetale gjeld/restskatt (14 prosent)
  • betale ubetalte regninger (7 prosent)