Hopp til innhold

Vil avhøre Kristin igjen

Privatetterforsker Tore Sandberg mener Kristin Kirkemo må avhøres om Orderud-drapene på nytt, på grunn av nye DNA-funn i et barnål-bevis i saken.

Orderud gård
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

En britisk professor har nå kunnet slå fast at DNA-profilen til barnåler fra en av Kristin Kirkemos parykker er identisk med den fra et tre bak kårboligen på Orderud gård.

Kirkemo har hele tiden nektet for at hun har vært i skogholtet bak gården, både i avhør og under rettssaken.

Parykken ble beslaglagt hjemme hos Lars Grønnerød i forbindelse med etterforskningen av Orderud-saken, som endte med at Per og Veronica Orderud, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød ble dømt for medvirkning til trippeldrap .

Les fra Brennpunkt: To store uløste spørsmål

– Oppsiktsvekkende funn

Tore Sandberg viser fram hullet

Tore Sandberg.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Privatetterforsker Tore Sandberg, mener funnene er oppsiktsvekkende, og at det er grunnlag for å avhøre Kirkemo på nytt.

– Det er to muligheter; enten at parykken har vært bak kårboligen, eller at en barnål fra skogen bak kårboligen har havnet på parykken et annet sted. Det første er nærliggende å tro, sier Sandberg til Romerikes Blad .

– Det krever uansett en forklaring fra Kristin Kirkemo, sier Sandberg.

Politiet forsøkte å knytte barnålene til trærne bak kårboligen bak gården under etterforskningen, men den gang kunne ikke forskerne slå fast at barnålene kom fra skogen .

Nå har derimot dr. Adrian Linacre bevist at det finnes en DNA-link mellom en av barnålene på parykken og et av trærne bak kårboligen.

– Mer omfattende undersøkelser trengs

Professor Sonja Klemsdal, som var en av forskerne som jobbet med barnål-beviset under rettssaken, sier til Romerikes Blad at man dermed med mye større sikkerhet kan si at barnålene stammer fra skogen.

Hun mener derimot at mer omfattende undersøkelser trengs, for å utelukke at linken kan være tilfeldig.

Per og Veronica Orderud har hyret inn Tore Sandberg for å gjennomgå saken, i håp om å få den gjenopptatt.

Sandberg har tidligere vært meget kritisk til det etterforskningsarbeidet som ble gjort av politiet.

Les: Nye opplysninger i Orderud-saken

Les: Politiet avviser Sandberg-teori

Les: Nye Orderud-funn i Molde