FFK holdt unna

En imponerende forestilling fra Fredrikstad sørget for at håpet om fornyet eliteseriekontrakt fortsatt lever. Robert Stenes scoring i første omgang ble kampens eneste og bortelaget vant dermed 0-1.

RBK-Fredrikstad FK

FFK sikret en svært viktig trepoenger i kveldens kamp mot Rosenborg.

Det var et særdeles tafatt Rosenborg som etter 90 minutter gikk slukøret av banen etter FFKs 0-1 seier.

Til tross for overlegent ballinnehav maktet ikke trønderne å omsette spill til mål, og det så til tider ut som om Jan Jönssons menn ikke var motivert for spill i det hele tatt.

Hjemmelaget kom fra tap i midtuka i Europa League, samt tap for Strømsgodset i forrige serierunde, men det var tydeligvis ikke motivasjon nok.

Tam førsteomgang

De første 45 minuttene var det ikke mye å skrive hjem om, og hjemmelaget slet stort med å etablere trykk mot FFKs mål.

Upresise pasninger og lavt tempo gjorde sitt til at RBK ikke maktet å ta tak i kampen slik de ønsket.

Bortelaget skal derimot ha ros for hvordan de forsvarte seg, og klarte, som så svært få andre ganger denne sesongen, å holde buret rent.

Det harde arbeidet skulle til slutt betale seg i form av scoring og etter en drøy halvtime var Robert Stene på rett plass til rett tid.

Nenad Sreckovic satte fart fra egen halvdel langs venstresiden og hadde flaksen på sin side da han forserte forbi et par Rosenborg-spillere. Etter å ha kranglet ballen med seg ned til dødlinja slo han ut til en umarkert Stene.

Fra drøye ti meter kunne trønderen enkelt bredside ballen i det lengste hjørne, til stor jubel blant bortelagets tilreisende.

Etter scoringen fortsatte FFK med å legge seg bakpå og nekte hjemmelaget rom, noe de lyktes godt med.

Kun et par gode enkeltprestasjoner på tampen av omgangen kunne sørget for utlikning, men verken Steffen Iversen eller Mikkel Diskerud maktet å få hull på byllen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1.

Rosenborg malte på

I andre omgang fortsatte kampen i tilnærmet likt spor som den første.

Bortelaget la seg bakpå og nektet RBK rom, mens hjemmelaget fortsatte å trille ball i et bedagelig tempo.

Til tross for at Rosenborg så hakket vassere ut i angrepsspillet sitt etter hvilen, var det ingen som kunne hindre FFK i å ta et lite steg nærmere fornyet eliteseriespill.

Hjemmelaget virket til tider uinspirerte og tenningsnivået hos spillerne virket å være litt «så som så».

En herlig Iversen-vending og heading i stolpen fra midstopper Per Verner Rønning var det nærmeste hjemmelaget kom scoring, og etter 90 minutter kunne FFK juble for tre svært viktige poeng.

I siste serierunde møter FFK serievinnerne Molde på hjemmebane, etter at de sikret gullet hjemme mot Hønefoss i kveld. Det kan absolutt tale til fordel for FFK.

Fredrikstad ligger nå på nest siste plass, med ett poeng opp til Sogndal på kvalik og to poeng opp til Hønefoss og Sandnes Ulf på sikker plass.