Norske Vigdis i jordskjelvdrama i Tyrkia

– Det var helt forferdelig. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Vigdis Anzenberger (60) fra Sarpsborg som er på ferie i Tyrkia.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Alanya» i nytt vindu

Lørdag formiddag gikk det et jordskjelv i den sørlige delen av Tyrkia. Ifølge CNN var jordskjelvet 88 kilometer sørvest for Alanya og målte 5,8 på Richter skala.

Vigdis Anzenberger (60) fra Sarpsborg satt i ferieleiligheten i Alanya da hele huset begynte å riste, skriver VG.

– Det er stille her nå og det bare regner. Men det var ganske kraftig da det sto på. Det var helt forferdelig, helt grusomt, sier hun til NRK.no på telefon fra en kafé.

Trodde veggen skulle dette ut

Anzenberger har vært på ferie i Alanya med en venninne i tre uker, og er en av mange nordmenn i den tyrkiske feriebyen. Det er så langt ikke rapportert om skadde personer.

– De som driver kafeen her er tyrkere og følger med på nyhetene på TV, men de har heller ikke hørt om noen skadde. Det går bra så langt i hvert fall.

Ifølge 60-åringen har det vært fint vær helt frem til i dag. Derfor ble hun overrasket da det plutselig ristet i hele huset.

– Jeg har reist ned hit i 20 år, men jeg har aldri opplevd noe lignende. Aldri i hele mitt liv. Man forstod ikke engang hva det var med en gang. Jeg satt i sofaen i leiligheten, og hele sofaen beveget seg. Jeg trodde hele veggen skulle dette ut, sier Anzenberger.

Tror det er verre andre steder

Den norske turisten anslår at jordskjelvet var over på få sekunder. Men flere av innbyggerne og turistene våget ikke å være inne når det stod på som verst.

– Faren for at husene her skal ramle sammen er nok ganske stor. Man kan si hva man vil, om at husene er bygd med alle mulige slags standarder, men vi vet at husene står på fire pilarer her, sier hun på telefonen mens regnet plasker ned i bakgrunnen.

– Men jeg er ikke redd. Jeg tror kanskje at det har vært verre andre steder. Men det er klart, vi som kommer fra Norge er jo ikke vant med slike ting. Tyrkerne var nok raskere ute på gaten enn det vi var.