Vidda full av kvinnelige kitere

Denne helgen har 18 kvinner i Forsvaret vært samlet på Hardangervidda for å lære seg å kite. Det har blitt en del knall og fall, men mest latter.

Kitekurs på Hardangervidda

Det var mange kiter å se da 18 kvinnelige militære prøvde seg på kiting for første gang.

Foto: Håkon Mæland / Mlandpictures

– De er nybegynnere, alle sammen. De lærer seg først å håndtere kiten uten ski på bena. Etter hvert får de prøve seg med skiene på.

Camilla Ringvold, kiteinstruktør

Camilla Ringvold er instruktør på kurset.

Foto: Håkon Mæland / MLandpictures

Det forteller Camilla Ringvold som er instruktør på kurset. Hun forteller at kvinnene er mellom 21 og 47 og har aldri tidligere kitet. Hele lørdagen og søndagen har de holdt på i nærheten av Dyranut.

– De blir kjent med andre kvinner i Forsvaret og bygger seg et nettverk. Det er mest for moro skyld at de deltar, sier hun.

– De er veldig lærenemme og flinke til å jobbe sammen i team og tar instruksjoner utrolig kjapt. Det er de tydeligvis vant til fra Forsvaret, forteller en fornøyd instruktør.

Adrenalinkick hele dagen

Kitekurs

Mestringsfølelsen er stor når man første gang klarer å håndtere kiten.

Foto: Håkon Mæland / Mlandpictures

– Det er helt sinnssykt gøy. Jeg har hatt et adrenalinkick siden jeg kom hit. I tillegg treffer jeg mange hyggelige jenter.

Det sier Sandra Tjørn som er løytnant på Sessvollmoen. Hun har jobbet elleve år i Forsvaret.

– Jeg er med for å lære meg om kiting som jeg synes er spennende, men også for å informere om nettverket av kvinner i Forsvaret. Dette er en bedre måte å bli kjent enn å sitte inne og prate sammen om temaer, sier Sandra.

Møter sjelden andre kvinner på jobben

Annie Henriksen Bakkland har tatt turen fra Oslo til Hardangervidda for å være med og kite. Hun er major ved Forsvarets Stabsskole og forteller at deltakerne kommer fra hele landet.

– Det er viktig for oss å treffe andre likesinnede. Vi er fenriker, grenader, sersjanter, løytnanter, kapteiner og majorer. Mange av oss jobber helt alene som den eneste kvinnen på en avdeling og ser ikke andre kvinner på arbeidsplassen, forteller Annie.

– Og ikke minst er det fint å få gjøre noe som vi synes er litt skummelt, men samtidig morsomt. Det gjør noe med mestringsfølelsen.

Samarbeid er viktig når man skal lære seg noe nytt

Det er viktig å kunne samarbeide og stole på hverandre når man skal lære seg kiting.

Foto: Håkon Mæland / Mlandpictures