Vi plasker i vei

Tusener stuper i det - badeanleggene i Østfold opplevde en flom av besøkende i fjor.

Bade
Foto: SAMUEL KUBANI / AFP

Badeland i Askim og Sarpsborg opplevde begge økning i besøkstallene i fjor. Østfoldbadet i Askim hadde 150.000 besøkende i fjor, Quality Hotel & Resort hadde omkring 100.000 badegjester.

Varierte badetilbud

Administrerende direktør ved Quality Hotel & Resort, André Schreiner, mener kundene ønsker aktivitet og kvalitet og at de ikke bare kommer for å svømme.

For det er slutt på den tiden da man kun svømte frem og tilbake i svømmehallene. Nå satser badene på å tilby de besøkende aktiviteter.

Brystsvøm med brunost

- Fra klokken halv sju i dag har det vært frokostsvømming, bruker Schreiner som eksempel.

- Da dominerer den voksne garde her, da har vi 100 til 150 mennesker her som spiser frokost, koser seg med litt lavere belysning, svømmer sammen, snakker sammen og har sosialt samvær.

Gode besøkstall

Og det var et godt år for badene i Østfold i fjor. Østfoldbadet i Askim hadde et overskudd på 250 000 kroner, og også Badeland i Sarpsborg merker gode besøkstall.

June Rustan er blant de som trives i vannet. Hun er fast gjest på Badeland hver tirsdag og torsdag, og tar gjerne med seg familien, slik som i dag.

- Kjempedeilig

- Det er kjempedeilig å være her. Koselig miljø og veldig behagelig, sier Rustan.

Schreiner mener folk trekker til badelandene fordi det er mer å gjøre der. Folk tenker naturligvis på hvilke tilbud som fins der.

- Hvor varmt er vannet? Hvilke fasiliteter har de rundt? Osv. Jeg tror vårt anlegg og andre badeland har høyere kvalitet enn en tradisjonell svømmehall har på de området, sier Schreiner.