Vet fortsatt ikke om de får lønn i desember

Det er fortsatt usikkert hvor mange av Oslo Veis 283 ansatte som må se seg om etter nye jobber.

Oslo Vei ble begjært konkurs fredag, etter at Oslo kommune nektet å spytte 103 millioner inn i det kommunale entreprenørselskapet. Det er fortsatt usikkert hvor mange av Oslo Veis 283 ansatte som må se seg om etter nye jobber.

Oslo Vei ble begjært konkurs fredag, etter at Oslo kommune nektet å spytte 103 millioner inn i det kommunale entreprenørselskapet.

Hans Petter Bjarøy

Hans Petter Bjarøy.

Foto: Dragan Cubrilo / NRK

Mandag ble det holdt allmøte for de ansatte på hovedkontoret i Uelandsgate i Oslo.

– For de ansatte er dette en utrolig tragisk situasjon. La oss håpe at de fleste har en mulighet til å få seg jobb igjen ganske kjapt, sier Hans Petter Bjarøy, som representerer konkursboet i Oslo vei.

– Foreløpig venter vi litt med oppsigelser. Vi drøyer det et par dager for å se om det er løsninger på alt eller deler av dette.

Desemberlønna kan komme til påske

Jan Hagelid

Jan Hagelid.

Foto: Dragan Cubrilo / NRK

Om to dager skal Oslo Vei holde et nytt allmøte. Da vil forhåpentligvis bobestyreren kunne si mer om framtiden til de ansatte.

– Nå var det jo bare et kort opplysningsmøte om penger, ferie og generelle opplysninger om det, sier tillitsvalgt Jan Hagelid.

Tidligere har det vært usikkert om de ansatte vil få utbetalt lønn i desember. Et alternativ er å utbetale feriepengene for 2012 før jul, slik at de ansatte får penger.

– De får lønn for desember, men som de sa på møtet, kan de risikere at den ikke kommer før til påske, sier Hagelid.

– Vi trodde ikke det skulle bli sånn. Det var det ingen som trodde.

Veiprosjekter på vent

Foreløpig er det også bråstopp i flere store veiprosjekter, blant annet i nyoppussingen av Bogstadveien på Majorstua.

– De igangværende prosjektene er foreløpig stoppet, sier Bjarøy.

– Men det er underentreprenører og andre entreprenører som har meldt sin interesse for å ta over prosjektene. Så vi regner med at det vil bli avklart ganske kjapt.

Bogstadveien

I Bogstadveien er et firma leid inn for å rydde og sikre området. Det er usikkert om det vil bli en ny anbudsrunde på arbeidet som er igjen.

Foto: Dragan Cubrilo / NRK