Hopp til innhold

Vestfossen stasjon stengt etter «alvorlig hendelse»: Etterforsker voldtekt

Politiet etterforsker en voldtekt av en 23 år gammel kvinne ved en togstasjon i Øvre Eiker kommune i Buskerud.

Politiets sperrebånd på Vestfossen stasjon etter alvorlig hendelse
Foto: Vegard Aas / Presse 3.0

– Det er en alvorlig sak, sier politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Per Steinar Bungum, til NRK søndag kveld.

I tidsrommet mellom 22.00 lørdag kveld og klokka 05.00 søndag morgen mener politiet at en 23 år gammel kvinne fra østlandsområdet ble voldtatt ved Vestfossen stasjon.

Etter at politiet ble varsla om hendelsen sperra en politipatrulje av hele perrongen i en periode og satte opp en presenning over et lite område.

– Det er snakk om én fornærma og én mistenkt. Mistenkte har vi ikke mer signalement på foreløpig, sier Bungum til NRK søndag kveld.

Ifølge Bungum har politiet sikra seg «en del tekniske bevis» som de håper vil gi resultat i etterforskninga.

– Vi har gjort tekniske undersøkelse på det vi antar er åstedet og fornærmede har vært på voldtektsmottaket. Dette til sammen gir oss forhåpning om å få tekniske bevis av betydning etter hvert, sier Bungum.

– Det har heldigvis også meldt seg en del vitner, som har kommet med til dels viktig informasjon. Men vi har foreløpig ikke noen øyenvitner, så om det finnes så ønsker vi å snakke med dem, sier han.

– Hva gjør dere nå?

– Vi fortsetter å avhøre vitner, og det vil bli stort fokus på de tekniske undersøkelsene, sier han.

– Er det noen tro på at det er overvåkningskamera ved stasjonen som kan ha fanga opp hendelsen?

– Det kan være, det blir undersøkt nå, sier han.

Vil ikke kommentere hendelsesforløp

Politiet fikk melding om saken like etter klokken 11 søndag formiddag, skriver lokalavisen Eikernytt. Til NRK sier Bungum at han ikke ønsker å kommentere hvordan voldtekten ble meldt inn til politiet, av hensyn til etterforskninga.

Av samme grunn vil politiet heller ikke gå i detalj på hendelsesforløpet.

Selv om en togstasjon var stengt var politiet lenge tilbakeholdne med informasjon, og ville tidligere på dagen ikke si noe annet enn at de hadde stengt av Vestfossen stasjon etter en «alvorlig hendelse»

– Vi legger til grunn at det har skjedd en straffbar handling av alvorlig karakter. Vi venter foreløpig med å gå ut med ytterligere informasjon til vi har fått snakket med vitner. Vi har gjort tekniske undersøkelser og har en formening om hva som har skjedd, sier jourhavende politijurist Bungum til NTB tidligere på dagen.

Når stasjonen ble avstengt understreket politiet at publikum ikke har grunn til å være bekymret.

– Publikum behøver ikke å være bekymret. Det jeg kan si, er at det ikke ligger noen bombe der, og det er ikke snakk om sabotasje, sier Bungum.

Bungum oppfordrer eventuelle vitner til å ta kontakt med politiet.

– Hvis noen har vært i området mellom avsperringene og Perrongen pub, og som har sett eller hørt noe som de antar at politiet er interessert i, må de ta kontakt, sier politiadvokaten til Drammens Tidende.