Hopp til innhold

Ny verdensrekord i antall spilleminutter

Den femte kampen i kvartfinaleserien mellom Sparta og Storhamar ble av den lange typen. Lagene har satt ny verdensrekord i antall spilleminutter i en ordinær ishockeykamp.

Storhamars Daniel Hermansson og Spartas nr 51 Christopher Henriksen.

KJEMPER: Storhamars Daniel Hermansson og Spartas Christopher Henriksen kjemper foran Sparta-målvakt Samuel Ward.

Foto: Fredrik Olastuen

Laster innhold, vennligst vent..

Den femte kampen i kvartfinalen i NM i ishockey ble spilt i CC Amfi på Hamar søndag kveld og natt til mandag. Kampen startet klokka 18.00 søndag og den varte helt til klokka 02.33 mandag.

– Det var ingen som orket å ta i ordentlig, for da fikk man kramper, fortalte Sparta-back Christopher Henriksen til NRK like etter kampslutt.

Kampen ble ikke avgjort før i den ellevte perioden. Storhamars Joakim Jensen klarte til slutt å overliste Sparta-målvakt Samuel Ward. Da var tiden på 217 minutter og 14 sekunders spilletid.

– Det var en veldig lang match. Jeg hadde kramper i femte periode. Jeg tror alle syns det er greit å gå hjem og legge seg nå, sier Jensen.

Når vi kom til den tiende pausen gikk vi tom for pizza og drikke.

– Det eneste vi klarte å tenke på var at nå får vi hvile, forteller Storhamars løper Mikael Zettergren om hvordan det var da spillerne innså at kampen var ferdig.

I 81 år har verdensrekorden i den lengste spilte ligakampen vært holdt av Detroit Red Wings og Montreal Maroons. 24. mars i 1936 spilte lagene i 176 minutter og 30 sekunder i Montreal i Canada. Den rekorden ble knust like før klokka 01 natt til mandag.

Henrik Knold feirer mål

1-1: Spartas Henrik Knold feirer 1-1-målet. Det kom etter 42 spilte minutter.

Foto: Fredrik Olastuen

Ordinær spilletid endte på stillingen 1–1 etter mål av Storhamars Erik De La Rose og Spartas Henrik Knold. Da ble det klart for ekstraperioder og første målet-vinner på Hamar. Ingen av spillerne klarte å finne nettmaskene før i den ellevte perioden. 5526 tilskuere betalte for å se kampen i CC Amfi.

Laster Twitter-innhold

Den gamle rekorden knust

En vanlig ishockeykamp spilles i tre perioder, hvor hver periode er 20 minutter. Storhamar og Sparta har spilt over tiden til tre ordinære hockeykamper i den femte kvartfinalen.

Ifølge sportsjournalist og kommentator Arve Fuglum er den tidligere rekorden for lengste ishockeykamp spilt i Norge, på elitenivå, fra 2005. Da var det Vålerenga og Trondheim Ishockeyklubb som ikke klarte å avgjøre før langt ut i syvende periode. Målet kom i det 127 spilleminuttet.

Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen mener kampen til slutt ble på grensen til det uforsvarlige.

– Når det begynner å nærme seg den ellevte perioden og det er natt, begynner det å nærme seg en grense for om dette er helt bra for spillerne. Det var kramper både her og der både hos Sparta og Storhamars spillere, sier Nilsen til NRK.

– Begge hadde fortjent å vinne

Bussturen hjem til Sarpsborg blir ekstra lang for Sparta-spillerne natt til mandag.

– Det blir tilfeldigheter etter hvert, sier Henriksen om utfallet av kampen.

Begge lag hadde store sjanser i de mange ekstraperiodene. Det er også Storhamars Zettergren enig i.

– Alle på isen var like slitne. Det er bare tilfeldigheter som gjør at vi vinner. Begge lag hadde fortjent det seieren, sier svensken.

Gjenstår minst én kamp i kvartfinalen

Før kampen sto stillingen i kvartfinaleserien 2–2. Både Storhamar og Sparta har vunnet to borteseiere hver. Kvartfinalen spilles som best av sju kamper. Nå har Sparta kniven på strupen og må vinne den neste kampen.

– Vi må bare nullstille oss. Det blir like tungt for Storhamar som for oss i neste kamp, sier Sparta-spiller Christopher Henriksen.

– Vi klarer ikke å tenke på neste kamp enda, nå handler alt om mat og hvile. Det blir rett i isbadet for å få litt blodsirkulasjon i musklene igjen, sier en sliten Storhamar-spiller.

Neste kamp i kvartfinaleserien spilles allerede på tirsdag.

Stavanger sikret semifinale på fredag, etter fire strake seire mot Stjernen fra Fredrikstad. Lørenskog hadde matchball i sin kvartfinaleserie i NM-sluttspillet i ishockey søndag, men Lillehammer vant 3–2 da det gjaldt som mest. Lørenskog leder serien 3–2. Det samme gjør Frisk Asker over Vålerenga i deres kvartfinaleserie.

Laster innhold, vennligst vent..