Velgerne er usikre på kommunereformen

Du vil alltid identifisere deg med stedet du bor, mener Leif Tore Martinsen i Spydeberg. Han tror ikke justering av kommunegrensene er det viktigste for folk flest.

Spydeberginger om storkommune

Fra venstre: Trond Haave Meyer, Martin Huuse, Leif Tore Martinsen (sittende foran), Lars Ludvig Heen og Thorvald Svenneby.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Valglogo

Kommunereform og sammenslåing av kommuner er et tema som opptar lokalpolitikerne. For velgerne kan det være vanskelig å vite hva partivalget vil bety for framtidig kommunestruktur.

Det som er klart er at meningene er delte blant folk flest. Det oppdaget vi da vi dro til Spydeberg for å ta opp temaet.

– Jeg tror uansett, om vi blir slått sammen med den ene eller andre kommunen, så vil vi fortsatt identifisere oss med det stedet vi bor, sier Leif Tore Martinsen i Spydeberg.

– Skal drive gård i Spydeberg!

Kameraten Thorvald Svenneby er femte generasjons gårdbruker på Svenneby i Spydeberg. Han er langt mer klar på at sjette generasjon ikke skal drive gård i Askim storkommune:

– Nei det skal han ikke. Han skal drive i Spydeberg kommune, han. Svenneby gård, 1820 Spydeberg.

Velgerne i Spydeberg har delte meninger om spørsmålet om kommunesammenslutning.

I Spydeberg er det delte meninger om kommunereformen.

I Spydeberg Carpet Bowls Klubb finner vi en del litt eldre karer. Også der er meningene delt. Noen er klart for, andre er mot. En uhøytidelig håndsopprekking gir åtte stemmer for kommunesammenslåing, åtte er imot.

Tenke med hjertet

– Det er to måter å se det på. Du kan tenke med hue eller hjertet. For meg betyr det ikke så veldig mye om kommunegrensa går på den ene eller den andre siden av Glomma. Spydeberg vil jo ikke forsvinne fordi om vi blir en storkommune med Askim eller med Hobøl eller hvem nå det er, sier Leif Tore Martinsen.

Spydeberg Carpet Bowls Klubb

Ordfører Knut Espeland og Spydeberg Carpet Bowls Klubb konstaterer at meningene er delte når det gjelder kommunesammenslåing.

Foto: Lotte Olsen / NRK