Vekterne bedyrer sin uskyld

De to vekterne som er siktet for medvirkning til grovt tyveri fra «egen» verditransport stiller seg uforstående til siktelsen. De to fremstilles for varetektsfengsling i dag.

Pengetransportran Rykkin
Foto: Helge Carlsen / NRK

Politiet mener vekterne prøvde å få det til å se ut som et ran, mens de i realiteten selv deltok i milliontyveriet.

Bedyrer sin uskyld

- Han bedyrer sin uskyld og stiller seg uforstående til at han skal ha hatt noe slags medvirkningsansvar ved et fingert ran. Han er fortvilet og utav seg, og virker oppriktig når han sier det, sier Truls Dramer som er forsvarer for en av de siktede.

Etter en rundtur til flere banker i Asker, Bærum og Buskerud endte verditransporten til slutt opp på Rykkinn natt til i går. Vekterne ringte politiet og fortalte at en bevæpnet person hadde truet seg med dem på runden.

I følge politiet skal utbytte være på flere millioner, kanskje rundt 10 millioner kroner. Hvor pengene er blitt av er foreløpig uklart. Politiet undersøker nå om flere kan ha vært involvert.

Les også: Kjente muligens vekternes rutiner

Se video: Jakter på ranspengene

Motstridende forklaringer

De to vekterne satt i avhør i hele går. I løpet av avhørene begynte politiet å ane ugler i mosen og det hele endte med at de to selv ble siktet for grovt tyveri forteller politiadvokat Per Zimmer.

- Det er basert på forklaringene som de to har gitt. Forklaringene er motstridende og samsvarer ikke med andre objektive funn i saken så langt. Derfor har vi funnet grunn til å snu denne saken. Politiet tror ikke lenger at det har foregått et ran, men at en eller flere personer står bak det vi nå kaller et grovt tyveri, sier Zimmer.

Vaktselskapet Vakt service bekrefter overfor VG at den ene vekteren sa opp jobben sin samme dag som han hevder å ha blitt ranet. I følge avisen skal de to vekterne ha jobbet i selskapet i rundt ett år.

De to vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag.