Veireno er konkurs

Veireno har slått seg selv konkurs. Sjefen for renovasjonsselskapet, Jonny Enger, leverte konkursbegjæringen til Follo tingrett i ettermiddag.

Bil fra Veireno

KAOS: Veireno tok over avfallshåndteringen i hovedstaden i oktober i fjor. Søndag ble klart at Oslo kommune avbryter kontrakten med selskapet.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

Follo tingrett har åpnet konkurs i boet til Veireno. Selskapet slo seg selv konkurs, da daglig leder Jonny Enger leverte konkursbegjæringen.

Advokat Leif Petter Madsen er oppnevnt som bobestyrer.

Leif Petter Madsen

KONKURS: Leif Petter Madsen er oppnevnt som bobestyrer etter at Veireno slo seg selv konkurs.

Foto: Silja Arvola / NRK

– Det første jeg skal gjøre er å skaffe meg en oversikt over boet, sier Madsen.

Han opplyser til NRK at han allerede har snakket med Jonny Enger.

– I løpet av morgendagen skal vi gjennomgå virksomheten. Da drar vi ut til Enebakk og får den bistanden vi trenger derfra. Etter det vil jeg gå inn i de kontraktene som har foreligget, for å se hvordan man skal forholde seg til dem videre, sier Madsen.

Bobestyreren understreker at det for boets del er viktig å se hva man kan få igjen til kreditorene.

– Men i de nærmeste dagene er det jo å sørge for bistå sånn at renovasjonstjenestene er oppe og går uten unødvendige avbrudd, sier Madsen.

Avsluttet kontrakten

Søndag kalte byrådet inn til pressekonferanse, hvor de informerte at de avsluttet kontrakten med Veireno og at de selv overtar søppelhentingen.

– Dette er en kontrakt som aldri burde ha vært inngått, sa byrådsleder Raymond Johansen.

Helt siden oktober i fjor, da Veireno overtok avfallshentingen i hovedstaden, har både søppel og problemer tårnet seg opp for Oslo kommune.

Ifølge Arbeidstilsynet har Veireno begått grove brudd på arbeidsmiljøloven, i et forsøk på hente inn etterslepet. Forrige uke valgte tilsynet derfor å anmelde selskapet.

I tillegg til å ha håndtert avfallet i hovedstaden, har Veireno også hatt ansvaret for søppelhentingen i deler av Skedsmo, Nittedal og deler av Vestfold.