– Skal lite til før det blir trafikkaos

Det er vanskelige kjøreforhold mange steder i Østfold.

Veumveien

Det er lange køer etter en trafikkulykke på Veumveien i Fredrikstad.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Det har falt mye snø i Østfold i løpet av natten. Ifølge Vegtrafikksentralen er det glatt mange steder, spesielt på de mindre veiene. På E6 veksler det mellom slaps og snødekke.

Like før klokka 08:30 fikk politiet melding om en trafikkulykke på Veumveien i Fredrikstad. To biler var involvert.

Den ene bilen kom over i motgående kjørefelt og den møtende bilen måtte gjøre en unnamanøver. Det tok rundt en time å rydde veien etter uhellet.

– Ulykken førte til kaos og store kødannelser fra Christianslundkrysset og til Kværnhuset, sa operasjonsleder Tom Sandberg til NRK.no like etter at ulykken inntraff.

Like før klokka 10:30 rykket nødetatene ut til et trafikkuhell i Mølleveien i Fredrikstad. To biler var involvert. En person kan ha kommet lettere til skade, skriver politiet på Twitter.

Vogntog står fast ved Idun

Et vogntog står fast på glatta i Industriveien i Rygge. Det er ikke til hinder for trafikk, opplyser politiet rundt klokka 09:00.

Snø Gamlebyen Fredrikstad

Det har falt mye snø i Østfold i løpet av natten. Politiet oppfordrer bilister til å beregne god tid.

Foto: NRK

Store deler av riksvei 110 gjennom Onsøy i Fredrikstad er mørklagt, noe som har gitt svært vanskelige kjøreforhold tirsdag morgen.

Statens vegvesen opplyser at feilen skal repareres i løpet av dagen.

– Det har kommet snø på veiene og det skal lite til før det oppstår trafikkaos. Kjør forsiktig og beregn mer tid på vei dit du skal, skriver politiet på Twitter.

– Skal snø mer utover dagen

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss kan fortelle at det vil fortsette å snø utover dagen.

– I tillegg vil det bli perioder med opphold og stort sett de samme temperaturene. Fra onsdag vil det bli kaldere. Det ligger mer nedbør i prognosene fremover, ikke de store mengdene, men jevnt og trutt, sier han.

– Det anbefales å ta hensyn til føreforholdene og ta seg litt ekstra god tid, sier vakta på Vegtrafikksentralen til NRK.no.