Hopp til innhold

Veiåpning skapte køkaos: – Uheldig

Den siste delen av E18 ble høytidelig åpnet av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen midt i fredagsrushet. Prosjektlederen innrømmer at tidspunktet kanskje ikke var så smart.

Kø E18

KØ: Dette synet møtte ekstra mange pendlere rundt E18 fredag ettermiddag.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Elin Bustnes Amundsen

BLE KØ: Prosjektleder Elin Bustnes Amundsen i Statens vegvesen er veldig fornøyd med at strekningen er åpnet. Likevel innrømmer hun at tidspunktet kanskje ikke var det aller beste.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Vi måtte få merket der den nye og den gamle veien møttes. Da måtte vi legge om trafikken, og da blir det kø. Det var kanskje litt uheldig at det var midt i rushet, innrømmer prosjektleder Elin Bustnes Amundsen i Statens vegvesen.

Det var klokken 13.30 fredag ettermiddag at statsråden klippet snora som markerte åpningen av den foreløpig siste delen av E18 mellom Knapstad og Retvet i Østfold.

I timene som fulgte før den ordinære trafikken fikk slippe til like før klokken 17, oppsto det store køer i området.

Årsaken var diverse omlegginger av trafikken og tidvis manuell dirigering.

Åpning E18

HØYTIDELIG: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) klippet snora til den siste delen av E18 fredag ettermiddag.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Ekstra mye kø

Strekningen brukes av svært mange pendlere mellom Indre Østfold og Oslo, og er også hovedveien mellom Oslo og Stockholm.

De siste månedene har pendlerne vært mye plaget av køer, men fredag var det ekstra ille.

– I dag kjørte jeg ekstra tidlig siden det er fredag. Men nå er køen enda verre enn den har vært, sier en av pendlerne, Siw Ulvehøj.

Det bekrefter også prosjektlederen.

– Jeg har vært inne og sjekket, og det sto helt til Krogstad-krysset og Holstad. Det er lang kø, og det beklager vi, sier Amundsen.

Kunne åpnet på natten

Det er vegvesenet selv som har avgjort når åpningen skulle finne sted. Da det ble klart at statsråden skulle delta, ble tidspunktet satt delvis ut fra hans kalender, sier Amundsen.

– Det hadde vært litt mindre kø om vi la dette på et annet tidspunkt, men neppe køfritt. Kanskje hadde det vært best å gjøre dette nattetid, men det er mange som synes det er litt leit at man åpner midt på natta, sier hun.

I samferdselsdepartementet har de ifølge seniorrådgiver og pressekontakt Kjell Brataas kun forholdt seg til invitasjonen fra vegvesenet.

– Så vidt jeg vet har det vært dette tidspunktet hele tiden, og vi har regnet med at det var det var det beste, sier Brataas.