Hopp til innhold

Vegard (18) tar ansvar for eldreomsorgen

I forrige uke ble Vegard Finnes valgt til leder av hovedutvalget med ansvar for eldreomsorgen i Trøgstad kommune. I neste måned fyller han 19 år.

Vegard Finnes

Vegard Finnes er valgt til leder av livsløpsutvalget i Trøgstad kommune.

Foto: Privat

I forrige uke var det konstituerende møte det nye kommunestyret i Trøgstad. Da ble Vegard Finnes valgt til leder for livsløpsutvalget. Dermed setter han rekord som yngste leder av et hovedutvalg, både i Trøgstad og ellers i Østfold.

– Livsløpsutvalget dekker, enkelt sagt, alt fra vugge til grav. Vi skal ha ansvar for barnehagene, skolene, eldreomsorgen og kulturtilbudene i Trøgstad. Det er store og omfattende oppgaver. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på denne perioden, sier den nyvalgte lederen.

Seks år i ungdomsrådet

– Du kunne ikke starte med en litt mindre oppgave, da?

– Jeg kunne sikkert ha startet som ordinært kommunestyremedlem, men jeg synes det er en veldig spennende oppgave. Med så mange dyktige folk i egen gruppe og i utvalget, tror jeg dette skal gå veldig fint. Jeg har vært med i ungdomsrådet i Trøgstad kommune i seks år, jeg kjenner ganske godt til hvordan kommunen jobber, sier Vegard Finnes.

– Hva gjorde at du ville ha denne krevende oppgaven? Det finnes utvalg som ikke rommer så mye.

– I Trøgstad har vi to hovedutvalg: Livsløpsutvalget og teknikk og natur. Det er selvfølgelig mange spennende saker i teknikk og natur, men synes ikke vann og kloakk er like spennende som skole og kulturtilbud til ungdom, sier han.

Han vet ikke om innbyggerne vil merke noen stor forskjell når livsløpsutvalget får en leder som er vesentlig yngre enn den avtroppende. Som ung politiker har han hjertesaker som har vil satse på.

– Jeg ønsker virkelig at vi skal få til bygging av en ny barneskole i Skjønnhaug. Samtidig vil jeg at kommunen skal bli enda bedre til å ta inn lærlinger. Det er en viktig sak for ungdom på min alder at vi sørger for at unge i vår kommune faktisk får en arbeidsplass.

Arbeidsuke hos ordføreren

– Du er fylkesleder i AUF. Hva gjorde at politikken fenget deg?

– Jeg startet i ungdomsrådet i Trøgstad for seks år siden. Da gikk jeg i 8. klasse. Året etter var jeg så heldig å tilbringe arbeidsuka med tidligere ordfører Tor Melvold i Trøgstad. Han var i Arbeiderpartiet, og jeg ble nok revet med av det. Hjemmefra er mormor og mamma veldig på Arbeiderpartisiden.

Finnes studerer helseledelse og helsepolitikk på Blindern. Han tror det skal bli tid til både politikk og studier.

– Jeg er ganske dedikert på å sette meg ned og lese. Det handler om å prioritere politikk når det politikk og skole når det er skole.

Livsløpsutvalget består av sju medlemmer, to fra Arbeiderpartiet, tre fra Senterpartiet, et fra Høyre og et fra Kristelig Folkeparti.

Trøgstad kommune

Trøgstad kommune får nå Østfolds yngste hovedutvalgsleder.

Foto: Camilla Brække / NRK