Hopp til innhold

Varaordfører til ordfører: – Du og jeg blir fantastisk. To apekatter med hvert sitt balltre

Da det ble kjent at rådmannen i Aremark kommune skulle gå av, mente varaordføreren at det var grunn til å feire.

Alf Ulven

Varaordfører Alf Ulven (H) i Aremark sier tekstmeldingene var ment som privat humor til en politikerkollega.

Foto: Henrik Bjørnstad Skolt / NRK

«Dette blir en fantastisk dag, husk å heise flagget når det er offisielt».

Slik startet varaordfører Alf Ulven (H) en rekke med tekstmeldinger sendt til Aremark-ordfører Geir Aarbu (Sp) fra tidlig om morgenen 26. april i år.

Geir Aarbu

Ordfører Geir Aarbu (Sp).

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Denne dagen skulle det offentliggjøres at rådmann Alice Reigstad skulle gå av, noe varaordføreren åpenbart var godt fornøyd med.

«Apekatter med balltre»

Da Reigstad sa opp jobben som rådmann etter bare ett år, sendte kommunen ut en pressemelding der begrunnelsen var hennes ønske om å gå tilbake til sitt eget fagområde.

Lokalavisa Halden Arbeiderblad har imidlertid fått innsyn i dialogen mellom ordføreren og varaordføreren på SMS og e-post i tiden rundt oppsigelsen. Der kommer det frem at varaordføreren ikke var fornøyd med jobben rådmannen hadde gjort. Han henviser også til diskusjoner de tidligere skal ha hatt om å si henne opp.

Etter å ha oppfordret politiker-kollegaen til å heise flagget, foreslår Ulven at Aarbu overlater ordførerjobben til ham selv, og at Aarbu i stedet kan gå inn i jobben som rådmann.

Ulven mener de to kan få mye gjort i tospann.

«Dette er en fantastisk sjanse til virkelig å rydde. Du og jeg blir fantastisk. To apekatter med hvert sitt balltre», skriver han.

Han sender flere meldinger, men uten å få svar fra ordføreren.

Beklager

Ved siden av vervet som varaordfører, er Ulven forretningsmann som driver stort blant annet innen eiendom. Han har vært varaordfører siden 2015, og har tatt rollen som en utålmodig forkjemper for den lille kommunens utvikling.

Når han blir konfrontert med meldingene som Halden Arbeiderblad har fått innsyn i, legger han seg imidlertid langflat og beklager.

– Jeg er veldig engasjert, utålmodig og dessverre ikke alltid like «slipt» i kantene som en «tradisjonell politiker». Dessverre ga det i denne saken seg utslag i en kommunikasjon som ikke burde ha funnet sted, sier Ulven til avisa.

Han kaller formuleringer som «to apekatter med hvert sitt balltre» et mislykket og uheldig forsøk på humor. Han sier dialogen var ment å være privat mellom ham og ordføreren.

Ulven skriver i en tekstmelding til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken utover det som fremkommer i lokalavisa.

Aarbu sier til Halden Arbeiderblad at han «ikke ville brukt den type uttrykksform» som varaordføreren. Han benekter å ha vært med på diskusjoner om å si opp rådmannen.

Alice Reigstad ønsker ikke å kommentere saken.

Alice Reigstad

Alice Reigstad sa opp jobben i april, og var i kommunen frem til 1. juni.

Foto: Tomas Berger / NRK