Seks av de siktede ble stoppet på vei til Sverige

Seks av de ni som er siktet i forbindelse med drapet på norsk-vietnameseren (44), ble pågrepet i Kongsvinger.

Parkeringshus Grønland, innkjøring Tøyenbekken

BLE FUNNET LIVLØS: Drapsofferet ble funnet livløs i dette parkeringshuset på Grønland i Oslo natt til tirsdag. Under et døgn senere ble tre personer siktet for drap eller medvirkning til drap. Ytterligere seks personer er siktet for å ha holdt tilbake eller skjule bevis.

Foto: Iram Ansari

Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid under en pressekonferanse tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Seksjonssjef Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, sier til NRK at de har god grunn til å mene at seks av de siktede var i ferd med å forlate Norge.

– Det er en vurdering politiet har gjort, uten at jeg vil gå i detaljer om det. Men de var på vei mot svenskegrensen i bil, sier Metlid.

To av de andre siktede ble pågrepet på bopeler i andre politidistrikt, mens én ble pågrepet etter å ha vært i avhør.

– Én av de siktede ble pågrepet på politihuset, etter å ha vært til avhør og fikk deretter status som siktet, sier Metlid.

Metlid sier at pågripelsene er gjort på grunnlag av en samlet etterforskning.

– Politiet har selvfølgelig etterforsket opp mot tidligere historikk og hendelser knyttet til den avdøde, uten at vi låser oss til noe motiv, sier Metlid.

Metlid forteller at det ble foretatt ett avhør i går, og at de fortsetter med å avhøre de øvrige siktede i dag.

Den drepte mannen er kjent av politiet fra tidligere forhold. Ifølge VG har drapsofferet selv blitt frikjent for drapsforsøk tidligere i år.

– Kan komme flere pågripelser

Metlid tror de første fengslingene i drapssaken kan komme fredag.

– Vi har mye etterforskning gående nå, og det blir fortløpende tatt vurderinger av fengslinger. Det tar nok politijuristen først stilling til i morgen.

– Det er såpass omfattende og mye som pågår nå, at fredag kanskje vil være den mest sannsynlige dagen, sier Metlid.

Hun vil ikke si noe om hvor mange som eventuelt vil bli framstilt for fengsling da.

– I denne saken er vi kommet et godt stykke på vei. Vi mener at vi er på riktig spor, og vi har grunn til å mene det. Men mye etterforskning gjenstår, og her kan det også bli flere pågripelser, sier Metlid.

Kobler utbrent bil til drapet

Tirsdag kveld ca. kl. 18. fikk politiet melding om bilbrann på en parkeringsplass utenfor Romerikssenteret på Kløfta i Akershus. Vitner har fortalt at de så en person løpe bort like etter at bilen begynte å brenne.

Politiet kobler den utbrente bilen til drapssaken.

– Dette er en bil som er svært interessant for politiet, sier Metlid.

– Den er knyttet til noen av de pågrepne i drapssaken. Denne bilen, observasjoner knyttet til parkeringsplassen og bilbrannen, og av denne bilen og personer de siste dagene, er vi veldig interessert i, sier Metlid.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Politiet håper å finne tekniske spor

VIL HA TIPS: Politiet er svært interessert i tips om bilbrannen på Kløfta tirsdag kveld.

Bilen er en sølvgrå metallic BMW stasjonsvogn 525 2005-modell, med skiboks på taket. Skiboksen hadde samme farge som bilen.

Hun forteller at det nå pågår tekniske undersøkelser av bilen, men kan foreløpig ikke si noe om hva de eventuelt finner der.

– Vi har selvfølgelig håp om å finne noe, og det er det vi jobber med nå.

Ble funnet livløs i parkeringshus

Politiet fikk melding kl. 01.07 natt til tirsdag om at en livløs mann satt i en bil i parkeringshuset i Smalgangen på Grønland Torg.

– Han ble kjørt til sykehus, og erklært død på sykehuset, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NRK.

Da drapsetterforskningen startet tirsdag, sa politiet at den siste sikre observasjonen de hadde av 44-åringen og bilen hans var ved 23-tiden mandag kveld.