Vant kampen om sommer-shopperne

Töcksfors handelspark vant krigen om shopperne i det flotte sommerværet i juli.

Bernt Einersen
Foto: Pressefoto

Mens Nordby shoppingsenter hadde en nedgang i kundetrafikken på 15 prosent denne sommeren, har handlesparken i Töcksfors hatt en økning i omsetningen på 5 prosent.

- Vi ligger omtrent på den forventede økningen. Vi har opplevd at denne sommeren spesielt, har vært utfordrende. Og vi har vært nervøse fordi det har vært så fantastisk flott vær, spesielt i juli. Vi ser at andre kjøpesentre, spesielt de som vi ser på som konkurrenter, har opplevd en ganske betydelig nedgang i juli, mens vi har hatt en oppgang. Det er vi selvfølgelig veldig glade for, sier markedsdirektør i Töcksfors handlespark, Bernt Einersen til NRK.

Han er fornøyd med utviklingen til handlesparken over svenskegrensa.

- Det tar lang tid å sette en ny handelsdestinasjon, en ny handlespark. Det er ikke gjort over natten. Det tar mange år. Men vi er fornøyd med den utviklingen vi har sett. Vi er nødt til å være tålmodige og tenke langsiktig, fortsetter han.

Dårligere påskeomsetning- til tross for besøksrekord

Handler mest av alle på grensen

Töcksfors handelspark
Foto: Christopher Oulie/NRK

Ikke strand

Einersen tror at forskjellen mellom kjøpesentre og handelsparker blir tydelig, spesielt om sommeren.

- Jeg skal være forsiktig med å spekulere, men i en handlespark kjører du inn på en stor parkeringsplass, og går til den butikken du skal handle i, uten å bli forstyrret av annet som kanskje ikke interesserer deg der og da. Og da kan du gjøre det du skal kjapt og raskt. Kanskje det er en av forklaringene. Det andre er at Töcksfors, ligger et stykke inn i landet, og her er det kanskje ikke like aktuelt å dra på stranden hele tiden, slik det kan være i Strömstad eller andre steder.

Solgte 1,5 millioner kilo kjøtt

– Nå er vi størst i Norden

Øker fremover

- Dette er andre sommeren Töcksfors handlespark har åpent - hva ser du for deg fremover?

- Nå er vi i ferd med å sette parken. Det har vært litt utskiftinger, sånn er det så og si alltid. Det er noen som etablerer seg som ikke passer inn, det må gå seg litt til. Nå er vi ferd med å signere kontrakter, det vil si at i løpet av noen måneder så forventer jeg at vi har signert en del nye, store kontrakter som gjør at vi øker på med nye butikker bak og rundt det som nå er etablert. I dag er Töcksfors Handelspark cirka 23 000 kvm handelsareale, men vi har byggerett på cirka 55 000 kvm. Så vi har mye å gå på, avslutter Enersen.