Vant hederspris

NRK-duoen Rune Gokstad og Øystein Bache er årets vinnere av Leonard-statuetten, som er norsk revys viktigste hederstegn.

Rune Gokstad og Øystein Bache

Radarparet Rune Gokstad og Øystein Bache har vunnet Leonard-statuetten 2010.

Foto: Glenn Slydal Johansen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Pristildelingen begrunnes med at komikerduoen sammen, eller hver for seg, i over 25 år har moret og underholdt det norske folk både som aktører, forfattere og programskapere.

Møttes under studietiden

Hurraguttene, som er rollefigurene de først ble kjent for, har røtter helt tilbake til revyen «Klapp igjen» i 1984.

– Hurraguttene eksisterer fortsatt. De er nok rundt 85 år nå, for de eldes senere oss andre, sa Gokstad og Bache da de gjestet «Lang lunsj» i NRK Østlandssendingen torsdag.

De to møttes på 1980-tallet under studier på Universitetet i Oslo.

– Rune studerte jus, og jeg studerte kriminologi. Vi var med på revyen Justivalen, og møttes i en slags felles humordeig, sa Øystein Bache.

– Har bare gode dager

I 1985 begynte de å levere innslag som hurraguttene til «Nitimen», og da Gokstad hørte at «Nitimen» trengte flere folk meldte han sin interesse på Marienlyst.

– Jeg hadde jobbet med Øystein i et halvt år og måtte gjøre noe selv. Men det gikk vel bare halvannen dag før han også var på plass på Marienlyst, sa Gokstad.

De to krangler sjelden.

– Vi har noe mange ektefolk skulle ønske de hadde. Vi har bare de gode dagene, ikke noe skittentøy eller oppvask, spøkte Gokstad.

Omgås ikke privat

Selv om de to deler kontor, og sjelden er langt fra hverandre på skjermen, omgås de ikke privat. Likevel sier de at de er gode venner.

– Vi har nok omsorg for hverandre, men vi er så gode venner som kolleger kan bli. Så det er ikke ofte vi ringer hverandre i ferier eller noe, sa Bache.

Duoen har diskutert om de skulle ta med konene til Hellas og leie en seilbåt, men det har aldri blitt noe av.

– Det behovet er ikke der. Vi trenger det ikke, sa Gokstad.