Sjuendeklassinger med fantastisk fantasi

Sjuendeklassingene Agnes Cathinka Lund-Aall, Anna Arvik og Josefine Bjørnstad sikret seg en drømmedag i NRK Østfold da de vant «Årets skrivekonkurranse» i Sarpsborg. I dag har de lest inn vinnerhistoriene i vårt studio.

Josefine, Cathinka og Anna

Josefine Bjørnstad (t.v.), Agnes Cathinka Lund-Aall og Anna Aarvik hørte på opptak av sine egne stemmer i studioet vårt i dag.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

I forbindelse med litteraturuka i Sarpsborg i fjor ble byens 7.-klassinger invitert til skrivekonkurranse, om «Den magiske oppfinnelsen».

9. november i fjor ble vinnerne kåret: Agnes Cathinka Lund-Aall som går i klasse 7B på Hannestad skole vant førstepris med historien «Blytungt».

 : BLYTUNGT A.Cathinka Lund-Aall

Agnes Cathinka Lund-Aall leser inn sin fortelling «Blytungt». Foto: RUNE FREDRIKSEN / NRK

– Jeg skriver om en magisk blyant som kan ta folk frem og tilbake i tid og en gutt som heter Niklas som blir fanget på et sted som heter evighetens land. Han møter en jente som heter Lowa og som blir med et sted der de får tak i blyanten som kan ta ham tilbake, forteller Cathinka.

«Den magiske oppfinnelsen»

Andrepris gikk til Anna Aarvik som går i klasse 7A på Varteig skole. Hun skrev «Drømmemaskinen».

– Jeg har skrevet om en jente som heter Alica og katten hennes Suzi som finner en fabrikk ute i skogen med en maskin som ordner alle drømmene i verden.

 : DRØMMEMASKINEN Anna Aarvik

Anna Aarvik har skrevet «Drømmemaskinen».

Tredjepris gikk til Josefine Bjørnstad i klasse 7C på Kurland skole, som har skrevet «Den magiske oppfinnelsen».

– Jeg har skrevet om Fritz og Fanny som lurer veldig på hvordan det var i gamle dager, om ikke å ha internett. Derfor lager de en tidsmaskin og drar dit og der opplever de noe de aldri trodde de skulle se, sier Josefine.

 : DEN MAGISKE TIDSMASKINEN Josefine Bjørnstad

Josefine Bjørnstad har skrevet «Den magiske tidsmaskinen».

I dag var de tre jentene på besøk hos oss i NRK Østfold. Her har de lest inn fortellingene sine og blitt intervjuet for dagens ettermiddagssending på radio.

I tillegg har de vært på omvisning, sett på radio- og TV-studio, redigeringsrom og redaksjonen.

På Oslo-tur

I februar var klassen til Cathinka på Oslo-tur. Gyldendal Norsk Forlag arrangerer konkurransen i samarbeid med ORD-dagene, Litteraturuka Sarpsborg, NRK Østfold, Borregaard og Sarpsborg Arbeiderblad. I Oslo var klassen på besøk hos Gyldendal, de fikk se hvordan de arbeider i forlaget og fikk møte forfatteren Heidi Linde.

Førsteplassen: en drømmedag på Gyldendal forlag i Oslo og se hvordan de arbeider der og møte forfatteren Heidi Linde