Vanskelige kjøreforhold på Østlandet

Det har vært flere trafikkuhell på veiene lørdag. Våt snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark, ifølge Statens vegvesen.

Krevende kjøreforhold langs E6.

Krevende kjøreforhold langs E6 ved Minnesund.

Alt tilgjengelig brøytemannskap er ute, melder Statens vegvesen. Men ingen veier er foreløpig stengt som følge av nedbøren. Det anbefales å kjøre etter forholdene.

Laster Twitter-innhold

Årsaken er at det snør og regner mye lokalt. Det har ført til svært glatte veier flere steder i Oslo, Akershus og Hedmark.

Politiet melder om flere trafikkuhell på riksvei 22 Fetsund, Krokfoss mellom Jessheim og Holter, E16 Gardermoen og E16 Borgen. Det er fortsatt vanskelige kjøreforhold over store deler av Romerike på grunn av været.

Tom Sandberg

Operasjonsleder, Tom Sandberg ved Øst politidistrikt, sier at de har hatt mye å gjøre, men heldigvis har det ikke vært noen alvorlige personskader.

Foto: Jorunn Hatling / NRK

– Det har vært åtte trafikkuhell siden kl. 11 i formiddag. Vi har kun hatt kapasitet til å rykke ut på fire av de. Men det har ikke vært noen personskader, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Tom Sandberg til NRK.

Det er varslet en god del snø i løpet av dagen, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss. Han antar det kan komme 8 til 12 centimeter nedbør i løpet av døgnet.

– Det kan nok fortsette å snø utover dagen, og eneste unntaket er Oslo-området hvor det vil komme i form av sludd eller regn, sier Gislefoss.

Snøvær langs E6

Snøvær langs E6.

Foto: Anders Mjaaland / NRK