Hopp til innhold

Vannverkssjefens jaktfarm solgt

Den sørafrikanske jaktfarmen til den tidligere vannverkssjefen på Nedre Romerike er endelig solgt.

En av de solgte farmene

SOLGT: Dette er én av de solgte jaktfarmene i Sør-Afrika.

Foto: Dag Georg Jørgensen

Innbyggerne i Nedre Romerike har i over seks år vært eiere av den enorme jaktfarmen i Sør-Afrika.

Også for tre år siden ble den solgt, men kjøperen den gangen gjorde aldri opp for seg.

Nå er farmen «Woodland» på 80.000 mål solgt for drøyt 29 millioner kroner. Eiendommene ble i sin tid kjøpt for rundt 10 millioner kroner.

400 millioner kroner

– Hittil har vi betalt rundt 400 millioner kroner tilbake til abonnentene Jeg tror det fort kan bli flere hundre millioner mer når alt er avklart, sier Dag Georg Jørgensen, som er engasjert som daglig leder for oppryddingen etter vannverksskandalen.

Dag Georg Jørgensen

– Det er mer penger igjen i oppryddingsselskapene, og de aktivitetene vi driver med regner vi med skal bli ganske inntektsbringende både for selskapet, og ikke minst for befolkningen på Romerike, sier Dag Georg Jørgensen.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

Ifølge Jørgensen skal pengene gå tilbake til vann- og avløpsvirksomhet i vertskommunene, så de kan få oppgradert sine anlegg.

Penger tilbake til befolkningen

Pengene fra salget vil gå til innbyggerne i Nedre Romerike som over mange år finansierte underslaget til den dømte direktøren Ivar T. Henriksen.

Henriksen ble i 2010 dømt til 7,5 års fengsel for grov korrupsjon og økonomisk utroskap i det som ble omtalt som Norges alvorligste korrupsjonssak.

– Det er innbyggerne i alle seks eierkommunene som er berettiget til å få disse midlene tilbake, sier Jørgensen.

Er nå siste kapittel skrevet i denne årelange saken?

– Ja, når det gjelder den sørafrikanske delen, men det vi har mye aktivitet som pågår her i Norge fortsatt, så vi kan nok ikke sette to streker under svaret i denne saken helt ennå, sier Jørgensen.