Hopp til innhold

Vannverket får tilbake pengene

Salget av viltfarm i Sør-Afrika kan føre til at Nedre Romerike Vannverk får tilbake alle pengene som den tidligere vannverkssjefen tappet selskapet for.

Sentralrenseanlegget RA-2

I oktober 2005 ble det avslørt at direktøren for Nedre Romerike vannverk (NRV) og Sentralrenseanlegget RA-2, hadde bygget opp et privat jaktparadis bestående av ni farmer i Sør-Afrika.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Farmen Woodland har i lengre tid ligget ute for salg, og nå er det to budgivere fra henholdsvis Sør-Afrika og USA som ligger først i løypa i kampen om å sikre seg eiendommen.

Det kan bety at befolkningen på Romerike kan få igjen alt som gikk tapt som følge av den tidligere vannverkssjefens tapping av vann- og renseanlegget, skriver Aftenposten.

Det foreligger to takster på den sørafrikanske farmen, og budene som nå er kommet inn, kan føre til at vannverkskommunene sitter igjen med 30 millioner kroner bare fra salget av eiendommen.

– Lav vann- og avløpsavgift

Hittil har kommunene hanket inn rundt 72 millioner kroner gjennom rettsoppgjør og forlik.

Med salget av farmen ser det ut til at kommunene får tilbake hver eneste krone de har greid å dokumentere er tappet fra de offentlige selskapene, totalt rundt 100 millioner kroner.

For beboerne i vannverkskommunene kan det bety mange år med lav vann- og avløpsavgift.

Tidligere vannverksjef Ivar T. Henriksen er dømt til 7,5 års fengsel for grov korrupsjon og økonomisk utroskap i den såkalte «Vannverksaken».