Akershus stemmer 2019
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix/NRK

Valg Akershus 2019

Oppsummert

Her kan du lese alt om kommune- og fylkestingsvalget i Akershus. For første gang skal politikere velges til den nye storfylket Viken (Akershus, Buskerud og Østfold).

Se intervjuer, les våre nyhetsmeldinger, saker og se resultatet for din kommune.

Søk i valgresultatene

 • Politisk enighet i Nittedal

  Ap, SV, V, KrF og Frp i Nittedal har blitt enige om en avtale som sikrer dem flertall de neste fire årene, skriver Varingen. Enigheten kommer få dager etter at Sp ble kastet ut av forhandlingene fordi de krevde at planene for sentrumsutvikling i kommunen ble droppet.

 • Venstre fikk mest i Akershus

  Den private pengestøtten til lokal- og fylkeslag i Akershus under årets kommunevalg var på totalt 2 millioner kroner, ifølge SSB. Mer enn halvparten gikk til Viken Venstre, som fikk 1,2 millioner kroner. Den totale støtten i Akershus mer enn doblet seg fra forrige kommunevalg.

 • Legger frem Viken-plattform

  I dag presenteres plattformen for nye Viken fylke for perioden 2019 til 2023. Det er de fire førstekandidatene for Arbeiderpartiet, Senterpartiet, MDG og SV som skal legge frem plattformen. Nye Viken fylke skal ha parlamentarisk styre.

 • Enighet i Ullensaker

  Det er klart hvem som skal styre i Ullensaker de fire neste årene. Ap, Sp, SV, Rødt, MDG og Venstre kom søndag kveld til enighet om en politisk plattform, skriver Romerikes Blad. Hvem som blir ordfører offentliggjøres på en pressekonferanse mandag.

Valgkomentatorene Svein Tore Marthinsen og Olav Juven
Lan Marie Berg (MDG) og Eirik Lae Solberg (H) på NRKs valgtrikk
Se NRK Østlandssendingens valgtrikk