Hopp til innhold
Vålerenga
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Vålerenga Fotball

 • Siem tilbake i Vålerenga

  Kjetil Siem returnerer til Vålerenga Fotball IF som ny styreleder, melder klubben.

  Siem var daglig leder i Vålerenga fra 2001 til klubben vant seriegull i 2005. Han har også vært administrerende direktør i Norsk Toppfotball AS, generalsekretær i Norges Fotballforbund, administrerende direktør for Premier Soccer League i Sør-Afrika, samt generalsekretær i FIFA Foundation og direktør i FIFA.

  – Fotballmessig er dette å komme hjem. Jeg har kun gode minner fra sist, men tror ikke på en enkel blåkopi. Det blir naivt. Fotballen er både på og utenfor banen i konstant utvikling og under enormt press fra alle kanter, sier Siem til klubben.

  Kjetil Siem
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Toppscorer går fra LSK til Vålerenga

  Svenske Mimmi Löfwenius går fra LSK Kvinner til Vålerenga. Det bekrefter Oslo-klubben på sine nettsider.

  Spissen har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2025.

  Löfwenius er LSKs toppscorer så langt denne sesongen, med seks mål i Toppserien. 29-åringen har spilt for klubben siden 2014.

  Mimmi Löfwenius
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Espeseth om kritikken fra VIF-supporterne: – Vondt

  Den siste tiden har VIF-supporterne markert sin misnøye med klubbens daglige leder Erik Espeseth ved flere anledninger. Sist var i lørdagens hjemmekamp mot Viking, der flere banner ble hengt opp med beskjed om at de ønsket Espeseth bort fra rollen som daglig leder.

  – Det er ikke noe behagelig. Det er vondt å få den typen reaksjoner rettet mot seg, men jeg har forståelse for det, sier Espeseth til Nettavisen, og fortsetter:

  – Jeg har full forståelse for at supporterne er frustrerte og sinte, og føler et behov for å peke på noen. Det må man leve med som fotballeder.

  Fredag gikk styreleder Tuva Ørbeck Sørheim hardt ut mot egen klubbs supportere.

  – De seneste ukene har det vært ganske mørkt, med et voldsomt hardkjør mot klubbens daglige leder. I Vålerenga skal det være høyt under taket og rom for diskusjoner, men det er et godt stykke derfra til det som kan ligne en kampanje som grenser mot sjikane, skrev hun på Twitter.

  Vålerenga har gått på fire strake tap og har ikke vunnet siden 16. mai.

  (©NTB)

  Erik Espeseth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Riises Avaldsnes rystet Vålerenga

  Serieleder Vålerenga har vært i en egen klasse til nå i Toppserien, men mot John Arne Riises Avaldsnes gikk Oslo-laget på en real smell. Kampen endte til slutt 1–1, og dermed endte seiersrekken til Vålerenga, som ikke hadde gitt fra seg poeng på fem kamper.

  – Det er klart at det er skuffede Vålerenga-spillere som ikke får med seg tre poeng mot Avaldsnes, sier NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp.

  Vålerenga tok ledelsen på et selvmål etter et drøyt kvarter. Karina Sæviks avslutningsforsøk ble reddet av keeper Kelsey Daugherty, men returen gikk rett i en uheldig Susan Duah og spratt i eget mål.

  Tabelljumboen lot seg ikke sette ut og gjorde en god prestasjon mot den suverene serielederen. I det 65. minutt kom et fortjent utligningsmål da Maria Hovmark nikket inn et innlegg fra Kristina Svandal.

  Synne Skinnes Hansen sto for målene da Rosenborg vant borte mot LSK Kvinner i kampen om å være Vålerengas nærmeste utfordrer. Det NRK-sendte oppgjøret mellom Brann og Stabæk fra Bergen endte uten scoringer.

  (NRK / NTB)

  Avaldsnes har hatt det tøft i Toppserien i år og mange trodde de skulle få det tøft mot serielederen Vålerenga.