Hopp til innhold
Vålerenga
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Vålerenga Fotball

 • Vålerenga selger Mörfelt til Allsvenskan-klubb

  Albin Mörfelt forlater Vålerenga og er klar for den svenske klubben Degerfors. Den norsk-svenske kantspilleren har hittil i sesongen vært på lån i Mjällby.

  Mörfelt kom til Vålerenga i august i fjor og fikk 44 minutter fordelt på fire kamper i Eliteserien før han ble lånt ut til Mjällby.

  Han fortsetter karrieren i Sverige etter at VIF og Degerfors er enige om en overgang. Dermed avslutter Vålerenga utlånet til Mjällby og selger ham til divisjonskollegaen Degerfors, opplyser Oslo-klubben.

  – Vi fikk et bud i helgen, som vi har valgt å akseptere. Albin har ikke helt lyktes med å spille seg til en fast plass hos oss, og et miljøskifte kan være det som skal til for at han får ut sitt fulle potensial, sier sportssjef Joacim Jonsson. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Vålerenga (3-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Vålerenga og Kjartansson enige om å terminere kontrakten

  Vidar Örn Kjartansson og Vålerenga har blitt enige om å avslutte samarbeidet. Islendingen hadde en avtale før sesongen om å forlate klubben i sommer.

  Det melder Vålerenga på sitt nettsted fredag.

  – Det er blandede følelser å skulle forlate en klubb man er så glad i, og som jeg har så mange gode minner fra. Vi hadde en avtale før sesongen om at jeg skulle få reise i sommer, og jeg er veldig takknemlig for at klubben lar meg gå. Vi skilles som gode venner og alt er gjort med beste mening, sier Kjartansson.

  Islendingen var en åpenbaring i Vålerenga i 2014 da han ble toppscorer i Eliteserien med 25 mål. Deretter ble han solgt til kinesiske Jiangsu Sainty og spilte i en rekke utenlandske klubber før han kom tilbake til Vålerenga sommeren 2020.

  Kjartansson scoret hattrick i comebacket mot Brann, men har ikke fått det helt til å stemme i Vålerenga-drakta de to siste sesongene. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2020: Vålerenga - Rosenborg (1-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Kitolano-scoring sikret Tromsø-seier mot Vålerenga

  Tromsø sikret tre poeng og et lite hopp på tabellen etter 1-0-seieren over Vålerenga på hjemmebane. Det var lenge en sjansefattig kamp, men etter 67 minutter fikk Eric Kitolano styrt inn kampens eneste mål.

  Kampen på Alfheim har vært noe omdiskutert i forkant. På grunn av at Tromsø skal bytte kunstgresset i sommer, ble kampen fremskyndet fra 3. juli til denne torsdagen på kort varsel. Det fikk Våleranga-supportere til å rase, ettersom flere supportere allerede hadde bestilt fly og billetter.

  Eliteserien fotball Tromsø Vålerenga
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Dønnum bekrefter VIF-comeback

  Aron Dønnum bekrefta på en pressekonferanse i dag at han skal tilbake til Vålerenga.

  Han kommer fra belgiske Standard Liège på et låneopphold.

  Onsdag ettermiddag ble han presentert på en pressekonferanse i hovedstaden.

  – Det er veldig rart, men veldig gøy. Det er en god følelse å komme hjem hit, sa Dønnum.

  Hans klubb Standard Liège har to kamper igjen av sesongen og lite å spille for. En samtale med VIF-trener Dag-Eilev Fagermo gjorde at prosessen ble satt i gang.

  Flere medier meldte tidligere i dag at han var på vei tilbake.

 • Bekreftet: Dønnum returnerer til Vålerenga

  Aron Dønnum er klar for en retur til Vålerenga på en låneavtale fra belgiske Standard Liège. Det bekrefter klubben selv. Han ble solgt til klubben i fjor.

  Onsdag formiddag kunne både Nettavisen og TV 2 erfare at Dønnum er detaljer unna å signere for de blåkledde.

  Dønnum spilte 77 kamper for Vålerenga før overgangen til Belgia, der han har fått 23 kamper hittil i sesongen. Oppholdet startet tungt for Dønnum som slet med å komme i gang, og han har ikke spilt siden i midten av februar.

  Nå vender han nesen hjem mot Norge igjen. Ifølge TV 2 skal det ikke ligge en opsjon på kjøp i avtalen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB