Uvisshet på overtid

Fredag klokka 1500 var siste frist fra bostyrer før en konkurs for Comet. Supporterne venter i uvisshet. Diskusjonen om klubbens fremtid pågår på overtid.

Comet-supportere
Foto: Rainer Prang / NRK

Klokka 1500 i dag skulle det ha foreligget en løsning for Ishockeyklubben Comet i Halden, ellers vil klubben gå konkurs.

- Vi er vedlig spente og frustrerte over dette, sier Jørn Danielsen, talsmann for et tjuetall Comet-supportere, som var samlet foran Halden kommunes rådhus i timene før det magiske klokkeslettet.

Dommen over klubbens fremtid skulle ha foreligget klokka 1500, men fredag på overtid er det fortsatt ingen svar å få på hva som skjer.

Les også:
Comet trenger et «mirakel»
Comets siste kamp?
- Comets skjebne avgjøres fredag

Møtevirksomhet

Radio Prime i Halden melder fredag ettermiddag om at det pågår et møte mellom Halden kommune, bobestyrer Vigdis Brandstorp og den nye ledelsen i Halden Ishall AS.

Bobestyrer Vigdis Brandstorp (t.v.) klubbleder i Comet Mona Buvik

Bobestyrer Vigdis Brandstorp sier hallen må åpnes for spill, slik at klubben kan få inntekter. Hvis ikke kan klubben gå konkurs. Til venstre klubbleder i Comet Mona Buvik

Foto: NRK

Siste frist

Comet trengte en halv million kroner før klokka 1500 i dag, hvis ikke så ikke bobestyrer noen mulighet for klubben til å drive videre.

Klubben trenger sårt inntektene fra hjemmekampene. Kampen mot Storhamar, som etter serieoppsettet skal spilles i Halden ishall førstkommende søndag, vil være viktig rent innteksmessig i tillegg til sportslig.

Uten billettinntekter og annet salg under kampene er det ikke liv laga for Halden-klubben.

Det er bobestyrer Vigdis Brandstorp selv som må ta den tunge avgjørelsen hvis ikke noe uventet skulle skje i løpet av fredag.

På nåværende tidspunkt er det lite som tyder på at Comet får spille kamp i Halden Ishall til søndag, dermed kan bortekampen mot Stjernen (1-4) torsdag ha vært klubbens siste kamp i Eliteserien.

Stengt ishall

Jørn Danielsen, Comet-supporter

Jørn Danielsen sier på vegne av Comet-supporterne at den seneste tiden har vært en forferdelig påkjenning for hockeyinteresserte i Halden.

Foto: Rainer Prang / NRK

En av årsakene til klubbens dårlige økonomi er at ishallen er stengt.

Kommunen har stengt Halden ishall for all bruk på grunn av sviktende brannsikring, og Halden kommune har gjennom media varslet at sannsynligheten for at hallen åpnes denne helgen - med de manglene som er konstatert, er svært liten.

Godtar kommunen søknaden om midlertidig bruksendring, kan IK Comet fremdeles trene og spille kamper i hallen.

- Berører mange

- Det er jo ikke kun spill i Eliteserien som berøres av det som nå skjer. Flere hundre barn har tilhold i ishallen, og det er derfor mange her i Halden som berøres av en eventuell konkurs for Ishockeyklubben Comet, sier Jørn Danielsen.

I likhet med flere av de andre Comet-supporterne foran Halden rådhus, er han forundret over at ikke Halden kommune har kommet på banen i sakens anledning langt tidligere.

- At det har vært byggearbeider i Halden ishall er jo ikke ukjent. Når Halden kommune eier hallen er det jo merkelig at de ikke kom på banen før seriestart, og pekte på hva som måtte rettes opp før sesongen startet, sier Danielsen.

Comet IK vs. Sparta

Comets spillere har hatt en fryktelig sesong i år. Ikke får de trene i Halden ishall, ikke har de fått spille i hallen så langt i sesongen, og nå henger konkursspøkelset over klubben. Klokka 1500 fredag skal spillerne møtes i Halden ishall, for å få beskjed om hva som vil skje videre, dersom en avklaring foreligger.

Foto: Espen Torgersen / NRK