Uviss fremtid for Comet-spillerne

Det er bobestyrer i konkursboet Comet som avgjør spillernes fremtid.

Ishockey

Uviss fremtid for Comets spillere. Særlig de unge spillerne kan få vansker med å finne nye lag å spille for.

Foto: Halden Dagblad

Fredag var bobestyrer Vigdis Brandstorp i Halden ishall for å informere spillere og trenere om rettighetene deres i forbindelse med at klubben er konkurs og de ansattes arbeidsforhold opphører.

For bredde-delen av ishockeyklubben Comet betyr konkursen at det ikke lenger er noen klubb. Comet har åtte lag i aldersbestemte klasser.

- De som ønsker det må da starte opp på nytt med en ny klubb, sier bobestyrer til NRK.

Les også:
- Trist for ishockeyen
Comet er konkurs
Åpner ikke ishallen

Comets siste kamp

Comets aller siste kamp i Eliteserien resulterte i 1-4 mot Stjernen. Stolte haldensere klappet sine ishelter inn på banen etter kampen (bildet).

Foto: Lotte Olsen / NRK

Avhengig av underskrift

Det er bobestyrer Brandstrorp som må signere nødvendige dokumenter slik at spillerne kan signere for andre klubber, skriver Comet på sine nettsider.

Noen av de etablerte spillerne hadde vært litt føre var og de har hatt følere ute i markedet, men ifølge klubbens nettsider hadde ingen egentlig trodd det skulle ende med at konkurs.

For de unge og lokale spillerne ser markedet litt vanskeligere ut. Det er ikke enkelt å få plass i noen tropp i Østfold. Kanskje vil noen av de yngre ta turen over grensen til Lions hockey i Strömstad.

Comet var under konkursbehandling som følge av manglende innbetalinger av gjeld til det offentlige, blant annet til Halden kommune.

Da kommunen, som eier ishallen, ikke ville åpne hallen for spill - og det heller ikke kom andre penger inn i konkursboet slik bobestyrer mente var nødvendig, ble klubben erklært konkurs fredag.

Comet-supportere utenfor Stjernehallen

Trener Magnus Rahm roser supporterne som, på tross av lite oppløftende sportslige resultater og mye økonomisk og organisatorisk rot, har fulgt Halden-klubben trofast til bortekampene.

Foto: Trond Johnsen / NRK

Rahm lei seg

Trener Magnus Rahm er spesielt lei seg nå som det hele er over.

- Det er jo jeg som har pratet med og hentet mange av guttene som sitter her. Klart jeg føler et ekstra ansvar for dem akkurat nå, sier Rahm.

Hva han selv skal gjøre fremover har han enda ikke tenkt på.

- Jeg er vel ikke ferdig med hockey , sier han fredag til klubbensa nettsider.

I et følelsesladet brev takker han de mange hjelperne i klubben og supporterne.

Særlig imponert ble han da mange fremmøtte Comet-supportere klappet laget inn på banen igjen i Fredrikstad, i det som skulle bli Comets siste kamp i Eliteserien torsdag.

- Denna tunga säsong så har vi ju bara spelat på bortais, men det har varit minst 100 haldensare vart vi än varit. Det minnet som stannar kvar hos mig var det som skedde inne i Stjernehallen, när ni ropade ut laget på isen efter kampen. Det värmde trots förlusten, helt fantastiskt, skriver Rahm på Comets nettsider.

Video nsps_upload_2009_10_2_18_31_45_3115.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.