Varetektfengslet etter knivdrap

Siktelsen mot mannen som har erkjent å ha drept eks-kona si på Kalbakken er utvidet til overlagt drap. Nå er han varetektfengslet i fire uker.

Knivstikking på Kalbakken

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 16 tirsdag ettermiddag. Kvinnen og sønnen ble fraktet til Ullevål sykehus.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Siktelsen ble utvidet fra forsettlig drap til overlagt drap torsdag formiddag, opplyser politiet.

Mannen er også siktet for drapsforsøk på sønnen sin på sju år.

Varetektfengslet i fire uker

Kvinnen ble tirsdag stukket med kniv og drept i Gangstuveien på Kalbakken i Oslo, på fortauet utenfor leiligheten hun bodde i. Det var flere vitner til drapet.

Mannen ble torsdag ettermiddag fremstilt for varetektfengsling.

– Han er nå varetektfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo-politiet til NRK.

Gjentatte trusler

Den drepte kvinnen i 40-årene og siktede var tidligere gift, men ble separert i 2009. Mannen var ilagt besøksforbud. Etter det NRK erfarer, ble besøksforbudet forlenget flere ganger etter gjentatte trusler.

Politiet opplyser at det også er registrert en voldssak sominvolverer avdøde og drapssiktede. Saken er fra noen år tilbake.

Så den skadde gutten

Nabo Kalbakken-drapet

Torbjørn Hagen var nabo.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Torbjørn Hagen bor i området der drapet skjedde, og så den skadde gutten ligge på bakken.

– Jeg så gutten som lå ved søppelkassene der, sier Hagen til NRK, som møter ham på stedet.

Hagen sier at den siktede skal ha vært i området flere ganger, til tross for besøksforbudet. Hagen har ikke selv sett mannen i området, men sier at flere av de andre naboene har sett ham.

Var redd

Ifølge en god venninne hadde kvinnen fryktet eksmannen i flere år.

– Hun hadde ikke voldsalarm. Hun trengte hjelp, men de trodde ikke på henne. Og nå er hun drept. Hun sa en gang: De vil ikke tro på meg. Må jeg bli skadet eller drept for at de skal tro?, sier venninnen.

Begge har norsk statsborgerskap, men med kurdisk bakgrunn fra Irak.