- Det er veldig sjelden at forbrukeren ser Borregaard i butikken, sier Borregaards konserndirektør for forskning og utvikling, Gisle Løhre Johansen.
- Det de ser, er de produktene våre produkter er en del av: Iskrem, vaniljesukker, sjokolade, konfekt, vindusspylevæske...
Med nye 19 millioner kroner i offentlige forskningsmidler mener Løhre Johansen at konsernets forutsetninger for å drive videre er sikret. I tre år framover skal pengene fra Norsk Forskningsråd bruke til blant annet å videreutvikle sementen, som Borregaard allerede har gjort til et mer økonomisk produkt med sin utvinning av lignin av cellulose.
- Les også:
- I betong bruker vi lignin for å få mere flyt. Dermed trengs mindre vann, og dermed mindre sement. Vi skal lage et enda mer avansert produkt innenfor den kategorien, liver forskningssjefen.
Borregaard ser på tilgangen av forskningspenger - de fikk også 12.4 millioner kroner i forskningsmidler fra Innovasjon Norge i midten av januar - som en anerkjennelse av det arbeidet de utfører, sier kommunikasjonssjef Tone Horvei Bredal.
- Det viser at vi har troverdighet i fagmiljøene, og det er positivt for oss.
Løhre Johansen trekker konklusjonen ett hakk lenger - slike tilsagn er neste en forutsetning for videre drift, sier han.
- Forskningspengene er en forutsetning for å opprettholde de over 700 arbeidsplassene som utgjør Borregaard totalt i Sarpsborg.
- Borregaard ville ikke vært her i dag, uten forskning og utvikling. Vi er helt avhengige av å fornye produktene våre over tid, fortsetter Gisle Løhre Johansen.