Utelukker ikke flere involverte i drapsforsøk

– Barnet var påført merker som er forenlig med kvelningsforsøk, bekrefter politiet.

Jon Granrud

Politiadvokat Jon Granrud i Østfold politidistrikt.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Advokat Svein Inge Johansen

Kvinnens forsvarer Svein Inge Johansen.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

Østfold-politiet fortalte tidligere i dag at den to år gamle gutten som ble utsatt for et angivelig drapsforsøk i Moss fredag ble forsøkt kvalt. Kvinnen avviser selv at hun forsøkte å kvele gutten.

– Hun synes naturlig nok at det er tungt å få en slik siktelse mot seg, all den tid hun tar så sterk avstand fra den gjerningsbeskrivelsen som fremgår. Når det er sagt har hun vært rolig og samarbeidet godt med politiet, og avgitt en politiforklaring, sier kvinnens forsvarer Svein Inge Johansen.

Etter undersøkelser av en sakkyndig ved rettsmedisinsk institutt har politiet derimot fått bekreftet at barnet er påført merker.

– Barnet er undersøkt av en sakkyndig ved rettsmedisinsk institutt og det fremgår at det er merker på barnet. Vi har fått opplyst at disse merkene er forenlig med kvelningsforsøk, sier politiadvokat Jon Granrud til NRK.no.

– Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på disse merkene, legger han til.

– Etterforskningen er helt åpen

Politiadvokaten forteller at barnet og den siktede barnemoren var alene i leiligheten i Moss da politiet kom til stedet fredag.

Granrud vil imidlertid ikke utelukke at flere personer kan ha vært i leiligheten før politiet ble varslet om situasjonen.

– Etterforskningen vår er helt åpen sånn sett. Vi henter inn informasjon i avhør av folk som kan ha hørt ting eller sitter på opplysninger om bevegelser. Til vi har fått avhørt disse kan jeg ikke utelukke at det kan ha vært andre personer tilstede.

– Det er mange som vil bli kontaktet av politiet i saken.

– Barnefaren er ikke mistenkt

Både kvinnen og guttens far er i 20-årene og bor hver for seg. Mens moren bor i Moss, bor toåringen fast hos faren et annet sted.

– Det er barnefaren som har omsorgen for gutten som er fornærmet i saken. Barnemoren har en form for samværsrett med barnet, sier Granrud.

Dette bekreftes også av kvinnens forsvarer.

– Barnet bor hos sin far og har en helt ordinær samværsordning med sin mor, sier Johansen.

Toåringen er foreløpig tatt hånd om av barnevernet. Politiadvokat Jon Granrud kjenner ikke til grunnen til at barnet ikke er hos sin far, men han understreker imidlertid at barnefaren ikke er mistenkt i saken.

– Vi har ikke noe grunnlag for å mistenke barnefaren for å ha noe med denne saken å gjøre. Jeg kjenner ikke til begrunnelsen for at barnevernet har valgt å ta hånd om barnet.