Ut av 17.mai- komiteen i protest

Bystyrerepresentant Maziar Keshvari trekker seg fra 17. mai-komiteen i protest mot ordfører Fabian Stang.

17. mai i Oslo
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Går i protest mot Stang

Bystyrerepresentant og medlem av 17. mai - komiteen Maziar Keshavari sier nå at han vil trekke seg fra komiteen i protest mot at Stang i går slo fast at alle flagg kan brukes i hovestadens 17.mai- tog.

- Hvis 17. mai-komiteen skal bli overkjørt av ordføreren på en slik måte, er det ikke nødvendig med en 17. mai-komite. Da kan han overta selv, sier Keshvari til NTB.

Han mener det er uhørt at ordføreren skal slette et vedtak gjort i komiteen og uttale seg etter eget forgodtbefinnende om en slik sak.

- 17. mai komiteen var helt enige om at vi bare skulle ha norskeflagg på denne ene dagen i året som er Norges nasjonaldag, fremhever Keshvari.

Det er første gang noen trekker seg ut av 17.mai- komiteen noensinne i protest.

Stang tillot alle flagg på 17.mai

For to uker siden forslo Norsk Innvandrerforum at elever med minoritetsbakgrunn burde få muligheten til å vise hjemlandets flagg og drakter under barnetoget og feiringen a 17.mai i Oslo.

Stang sa tidligere denne uken at andre flagg ikke skulle være tillatt i barnetoget. Onsdag snudde i midlertidig ordføreren, og sa at det ikke forlå noen forbud mot alle flagg.

- Fra bystyrets side oppfordrer vi til å føre det norske flagget, men det er ikke noe forbud mot å ha med seg flagg fra andre land, sa Stang til Dagsavisen i går.

Stang forteller NTB at han håper at det blir helt naturlig for alle å bære norsk flagg 17. mai. Han mener likevel at det ville være helt absurd å skulle ta fra noen flagget eller kaste dem ut av barnetoget fordi de går med andre lands flagg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

LES OGSÅ:

Ønsker mer fargerik 17.mai

To av tre vil kun ha norske flagg

Alle flagg lov på 17.mai