Usikker sykehusfremtid

Styret for Blefjell sykehus er usikre på om det er mulig å opprettholde driften av tre sykehus innenfor rammen som er gitt av Helse Sør.

Illustrasjonsbilde
Foto: Eirill Wiik / Scanpix

På styremøtet i går kom det fram at de kuttene som allerede er foreslått på langt nær vil være nok til å spare 37 millioner kroner i år.

Flertallet av styrerepresentanter ga klart uttrykk for at det vil være helt urealistisk å spare 37 millioner kroner på driften av Blefjell sykehus, uten å måtte legge ned noe.

 Lojaliteten hos folket

Det kommer også fram i styrevedtaket, selv om ordlyden der er noe mildere.

Både Berit Westad fra Kongsberg og Olav Forberg fra Notodden, sa at lojaliteten er større til befolkningen enn til Helse Sør i denne saken.

- Balansekravet fra Helse Sør er gjort mot bedre vitende, og er uoppnåelig sa Forberg.

Nyvalgt styreleder Inger Johanne Stokke, gjentok flere ganger at styret har fått i oppdrag av Helse Sør å gjennomføre kuttene, og at styret ikke har annet valg enn å forholde seg til det.

- Jeg minner om at styremedlemmene ikke skal ta særhensyn, sa Stokke.

Rjukan, Notodden eller Kongsberg

Styret håper at Helse sør i siste liten skal komme opp med mer penger. Det avklares 20 juni, i mellomtiden skal ledelsen ved Blefjell sykehus vurdere om det kan bli nødvendig å legge ned sykehuset på Rjukan, Notodden eller Kongsberg.