Hopp til innhold

Undersøker om drapssiktet er tilregnelig

Mannen som er siktet for drapet på en kvinne (42) på Bjørndal er blitt undersøkt for å se om han er strafferettslig tilregnelig.

Dødsfall på Bjørndal

BJØRNDAL: Politiet brukte store deler av torsdagen på å undersøke stedet kvinnen ble funnet.

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

42-åringen ble torsdag funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. Den drapssiktede mannen bor også i nabolaget, bekrefter politiet overfor NRK. Han ble pågrepet på en buss et stykke utenfor Oslo torsdag kveld.

Fredag formiddag ble mannen avhørt hos Oslo-politiet.

– Det har pågått avhør i hele dag. Han har forklart seg på en slik måte at han knytter seg til handlingen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til NRK.

Samtidig har politiet hentet inn en rettspsykiater for å gjennomføre en såkalt prejudisiell observasjon, ifølge Metlid. Dette gjør man for å undersøke om mannen er strafferettslig tilregnelig.

– Den ble også gjennomført i dag, sier Metlid.

Rettspsykiateren vil nå lage en kortfattet erklæring, på bakgrunn av dokumentene i saken og en samtale med den drapssiktede mannen.

Vanskelig obduksjon

Lørdag blir han fremstilt for varetektsfengsel i Oslo tingrett. Det var opplysninger og informasjon som kom frem under etterforskningen som ledet til pågripelsen.

– Utover det vil vi fortsatt ikke gå inn på grunnlaget for siktelsen. Nå vil påtalemyndigheten begjære han fengslet og det vil skje lørdag, sier Metlid.

Torsdag kveld hadde politiet fortsatt ikke formelt identifisert den avdøde.

– Vi jobber med utgangspunkt i at det var en kvinne som bodde i denne leiligheten, og at det ble meldt at hun ikke hadde møtt opp til sin arbeidsplass, sier politiinspektøren.

Fredag skal den avdøde kvinnen obduseres, da håper politiet å få bekreftet hennes identitet.

Hva gjør det så vanskelig å identifisere avdøde?

– Det er forhold i denne saken som gjør at det ikke har vært mulig. Nå pågår det en obduksjon og vi håper at vi vil få klarhet i hvem hun er. Dette vil vi forhåpentligvis få over helgen, sier Metlid.

Kvinne funnet død i leilighet på Bjørndal

MISTENKELIG: En bekymringsmelding fra den avdødes kolleger førte til at politiet oppsøkte leiligheten.

Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

Naboer

Kolleger av den avdøde kvinnen skal ha sendt politiet en bekymringsmelding like etter klokken 09 torsdag. Det førte til at politiet oppsøkte leiligheten, og fant en død kvinne.

Mannen har ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld for drap, men har forklart seg grundig for politiet.

Mannen er ikke tidligere straffedømt.

– Våre folk har pågrepet ham utenbys med bakgrunn i opplysninger vi fikk gjennom undersøkelser på åstedet, sa Metlid, på en pressekonferanse i går.