Ulven i Østmarka har fått valper

Ulven i Østmarka har fått valper. Rovdata har flere bilder av de to nykomlingene i flokken. Fylkesmannen har også fått flere vitneobservasjoner av dette den siste tiden.

Ferske videoopptak fra Østmarka bekrefter at det er født ulvevalper i ulvereviret utenfor Oslo i år.

Videoen er fra http://viltkamera.nina.no/

Det er trolig ulven Fenris i Østmarka som har blitt pappa igjen. Denne gangen kan han ha fått valper med en annen tispe eller sin egen datter.

– På filmen kan man tydelig se to ulvevalper, som passerer videokameraet litt over halv elleve på kvelden søndag 9. august. Siden et ulvepar, som har etablert revir, ikke vil akseptere andre ulver på deres område, kan vi derfor slå fast at det er født et kull i ulvereviret i år, sier Øystein Flagstad, genetiker i Rovdata.

De regner det som sannsynlig at det har vært en yngling i Østmarka. Først passerte ei tispe med det som ser ut som patter med melk i et viltkamera i Østmarka i juni. I tillegg har privatpersoner sett valpene.

– Fylkesmannen har fått inn flere vitneobservasjoner av ulv med valper i Østmarka den siste tiden, sier rådgiver Christian Hillmann hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Drepte flere sau

I sommer har ulvefrykten vært stor i Enebakk. Fenris har drept over 50 sauer de siste to månedene, og mange har ønsket ulven død. Men fylkesmannen har to ganger avslått søknad om fellingstillatelse.

Østmarka-ulven har revir innenfor ulvesonen, og er ønsket av myndighetene. Seneste i dag meldte NRK at golfere møtte en ulv i Losby i Akershus.

Advarte barnehager

Tidligere denne uken advarte Enebakk kommune barnehager og skoler mot å ta med barna på skogstur, etter alle angrepene på sau.

Men Fylkesmannen tror ikke ulvene er mer farlige nå, som de kan ha små valper å beskytte.

Gravid Ulv

Denne tispa har patter helt bakerst, som kan være et tegn på at hun har fått valper. Bildet er tatt av NINAs viltkamera i sommer.