Ullevålseter vant ørkenrally i Marokko

Motorsyklisten Pål Anders Ullevålseter fra Kongsberg gikk til topps i ørkenrallyet Merzouga Rally fredag.

Pål Anders Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter vant fredag ørkenrallyet i Marokko.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Nordmannen overtok ledelsen etter onsdagens tredje etappe og så seg aldri tilbake. Fredag ble rallyet avsluttet med en 55 kilometer lang spesialprøve hvor det var fellesstart.

Dermed hadde nordmannen relativt god kontroll på sine nærmeste konkurrenter. Så godt kontrollerte han at han like gjerne vant den siste etappen.

– Det er deilig å vinne rallyet. Nå er selvtilliten på topp! Jeg har ikke vunnet et rally siden 2004, sa Ullevålseter.

Les også:

Motocross

Den femte og siste etappe av Merzouga Rally var det motocross-start. Førerne startet på en linje ute i ørkenen, og så var det om å gjøre å være førstemann i mål etter 5,5 mil, fordelt på to runder.

– Det var deilig å komme først i mål. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ta det helt med ro. I den første runden lå jeg bak han som ledet hele tiden, og på slutten av den andre runden var det en lang vei på tre-fire kilometer. Da fikk jeg brukt sykkelen skikkelig, og jeg rykket ifra 500 meter før mål. I de siste sanddynene på slutten og inn mot mål vant jeg med god margin, sier han.

Africa Race neste

Rallyet i Marokko har fungert som forberedelser til nykommeren Africa Race for Ullevålseter. Africa Race går av stabelen i januar.

Han har valgt å satse på dette rallyet istedenfor Dakar-rallyet som har måttet flytt til Sør-Amerika de siste årene.

– Dette er gode forberedelser til Africa Race. Jeg kom ned hit en uke i forkant for å trene, så har jeg kjørt dette løpet på fem dager, og nå gjelder det bare å få utstyret på plass til 1. januar, sa nordmannen.