Uglefamilie har slått seg til ro på Skøyen

En ganske spesiell familie har blitt til i Den engelske parken i Oslo. Nå er de blitt en attraksjon og folk reiser langveis fra , i håp om å få et glimt av mor far og de tre ungene.

Uglefamilie på Skøyen
Foto: Risto Wilhelm Heinonen

For et utrent øye er de ikke lette å spotte. Men et sted i Den engelske parken på Skøyen i Oslo, oppe i et lerketre bor en uglefamile på fem.

Hobbyfotograf Risto Wilhelm Heinonen

Hobbyfotograf Risto Wilhelm Heinonen besøker uglefamlien flere ganger i uken.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

– Det er veldig vanskelig å se dem, men er du heldig får du et glimt av uglene, sier hobbyfotograf Risto Wilhelm Heinonen.

For hobbyfotografen er det uvanlig at en uglefamilie bor i en bypark.

– Jeg har aldri opplevd det før fordi det blir mye styr, støy og mennesker. Det ser ut som at de har vent seg til det gradvis, sier Heinonen.

Syklet langt for å se kattuglefamilien

Sigmund Hov Moen

Syklist Sigmund Hov Moen er i ekstase etter å ha sett den ene uglen i treet.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

Ryktet om den uvanlig urbane kattuglefamilien i Den engelske park på Skøyen i Oslo har spredt seg.

– Vi har syklet helt fra Kjelsås til Nordmarka for å snike oss innpå dem. Også fikk vi se dem, sier syklisten Sigmund Hov Moen smilende.

Følger med på utviklingen

Hobbyfotografen er og besøker uglefamilien flere ganger i uka for å følge med på utviklingen til den nystiftede familien. Ugleforeldrene har bodd i treet i 13 år.

– Så får de tre unger i tillegg. Da er det ikke rart det er stas å følge med for dem bryr seg ikke om mennesker i det hele tatt. Da er det veldig gøy å komme tett innpå, og holde et øye med dem, og selve utviklingen av barna, sier Heinonen.

– Dette her er natur på alvor midt i byen. Uglene har en helt annen agenda enn det vi har. Vi reiser på ferie til Syden i sommer, mens uglene skal være i lerketreet. Det er helt fantastisk, sier syklisten Sigmund Hov Moen.

Foto: Risto Wilhelm Heinonen