Uenighet om Asak skole

Det er uenighet om hvor den nye Asak skole skal bygges i Halden. Høyre i Halden krever mer dokumentasjon, og ønsker på nytt å gjennomgå hvor skolen skal bygges.

Asak skole, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

For to uker siden ble det bestemt at ny skole skal komme ved Tistedalshallen. Vedtaket ble fattet med seks mot tre stemmer.

Den nye skolen skal koste 80 millioner kroner. Høyres Roar Lund reagerer, og han etterlyser nå dokumentasjon fra skolestyret.

Mangler dokumentasjon

- Vi vil se dokumentasjon på hvorfor skolen skal saneres, og hva det vil koste å bygge nytt ved Tistedalshallen, i forhold til det å bygge der skolen ligger i dag, krever Lund.

Lund sier at de ikke har fått en slik dokumentasjon, og påstår at det politiske flertallet har lagt frem en sak uten saksgrunnlag og kalkyler, og uten gjennomganger av sikkerhet og miljø-

- De har trumfet gjennom at det skal bygges en ny skole ved Tistedalshallen - koste hva det koste vil, sier Lund.

Tar selvkritikk

Nestleder i skolestyret, Elisabeth Giske, sier dokumentasjonen finnes, men at det foreløpig kun er argumentert muntlig for den nye planlagte skolen.

Dette tar styret selvkritikk for, og sier årsaken er at de lenge jobbet for å bevare den gamle Askak skole, og dermed har det ifølge Giske ikke vært tid nok til å få ned all dokumentasjon på papiret.

- Vi vil bygge en skole for 350-400 elever, og da vil dette berøre skolegrenser og andre skoler, og dette har vi dokumentert for muntlig, sier Giske, og legger til at dokumentasjonen kommer etterhvert.