Kranfører stoppet Jans overfallsmenn

Tyvene prøvde å gjemme seg etter at de hadde brutt seg inn og kastet en fem liters gasstank på boligeieren. De hadde ikke regnet med kranfører Alexander.


Tyvene prøvde å gjemme seg etter at de hadde brutt seg inn og kastet en fem liters gasstank på boligeieren. De hadde ikke regnet med kranfører Aleksander.

Innbruddstyvene klarte å gjemme seg fra politiet, men ikke fra Alexander Vadseth.

– Det var nesten litt komisk. Jeg så de prøvde å stikke av, men her oppe ser jeg jo det aller meste.

Alexander Vadseth er kranfører i Fredrikstad. Han sitter 40 meter oppe i luften og får med seg mer enn folk flest når han er på jobb. Men i dag fikk han med seg litt mer action enn vanlig.

Hjalp med kikkerten

– Jeg så to personer som gikk rundt og kjente på dørene på diverse boder i området, så jeg ringte politiet. Da jeg litt senere så en politibil kjøre rundt her, la jeg sammen to og to. Jeg ringte operasjonssentralen og hjalp til med letingen, forteller han.

Laster Twitter-innhold

To personer hadde brutt seg inn i en bod på Lisleby i Fredrikstad. Da huseieren hadde oppdaget dem og konfrontert dem, hadde den ene av de to kastet en propanflaske. Innen politiet ankom stedet, hadde de to gått i dekning. Men de hadde nok ikke regnet med kranfører Alexander.

Heisekranen til Alexander Vadseth

Heisekranen til Aleksander Vadseth strekker seg 40 meter opp i luften, og han har god oversikt over mye som skjer i Fredrikstad.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Aldri sett noe lignende

– Jeg så at de gjemte seg under en veranda, så jeg rettet armen på heiekranen mot stedet der de gjemte seg for å hjelpe politiet.

Kort tid etter ble begge pågrepet. Ifølge politiet er begge gamle kjenninger. Vadseth, på sin side, har aldri opplevd maken.

– Jeg ser mye her oppe, men jeg har aldri sett noe som dette, sier han.

– Fikk mange slag

Hjemme i Brønneløkkveien var Jan Seth Johansen ute for å hente posten da han så at noen var i boden.

Han er nå hos legen etter å ha blitt slått og kastet gasskanne etter da han prøvde å stoppe tyvene som hadde brutt seg inn i boden hans.

Sønnen Jon Andreas Seth Johansen forteller at faren først havnet i basketak med kvinnen, da hun ikke vil vise hva hun hadde i en veske.

– Han mistenkte at hun hadde fylt den med ting fra boden. Først sa hun at de bare var på jakt etter et sted å sove, forklarer han.

Jon Andreas Seth Johansen

VEMMELIG: Sønnen Jon Andreas Seth Johansen sier det var en vemmelig episode i et nabolag med mange hus.

Foto: Privat

Så kom en mann ned fra andre etasje og begynte å slå.

– Min far fikk mange slag i ansiktet. Deretter fikk han kastet en gassbeholder etter seg, som traff ham i hodet.

Han forteller at det går bra med faren nå, men at han har vondt her og der.